İşte tariflerimiz...
Bu kekin adı neden ağlayan kek bilmiyorum, kremaları gözyaşına benzetirsek bu kek kendi gözyaşında boğulmuş diyebiliriz:) Sütlü tatlıları sevenler, çikolatayı sevenler, ıslak keki sevenler size sesleniyorum. Bu kek size göre...
AĞLAYAN KEK
- 4 yumurta ,
- 3 fincan şeker ,
- 3 fincan un ,
- 1,5 çorba kaşığı kakao ,
- 2 çorba kaşığı süt ,
- 1 paket kabartma tozu ,
- Keki ıslatmak için 2 su bardağı süt
Orta Katın Beyaz Kreması için:
- 1 litre süt ,
- 1 bardak un ,
- 1 bardak şeker ,
- 1 vanilya ,
- 1 paket toz krem şanti
Çikolata sosu:
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
Yapılışı : Önce derin bir çırpma kabında sırasıyla yumurta ve şekeri çırpın. Un ve kakaoyu ilave edip ardından sütü ve en son kabartma tozunu katıp kek hamurunuzu hazırlayın. Kek hamuru ince bi kıvam olucak katı olmayacak . Hamuru borcam tepsiye koyup 170 derecede 30-35 dk. pişirin . Kek fırından çıktıktan sonra ılıkken 2 su bardağı soğuk sütü üzerinde gezdirin.
Kek pişerken beyaz kremanızı hazırlayıp soğumaya bırakın. Krema için 1 litre soğuk sütü tencereye alıp, un ve şekeri ilave edin, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema elde edince ocağın altını kapatıp, vanilya ve ardından toz kremşantiyi katıp mikserle çırpın. Kremanız hazır...
Çikolata sosunu paketin arkasında ki tarife göre 2.5 su bardağı süt ile hazırlayın.
Kek soğuduktan sonra önceden yapmış olduğunuz soğuk beyaz kremayı kekin üzerine yayın. Soğuk çikolata sosunu da beyaz kremanın üzerine yayıp buzdolabında dinlendirmeye bırakın servis yapacağınız vakit çıkarıp üstünü toz hindistancevizi, file fındık ya da badem ile süsleyebilirsiniz.
KUMPİR
Fotoğraf makinesini yanıma almayı unutup da resimleri cep telefonu ile çekmek zorunda kaldığımdan görüntü kalitesi kumpirin gerçek görüntüsünden çok çok uzak...
Malzeme :
- 2 Kg. Patates
- 250 gr. Rende kaşar peyniri
- 50 gr. Tereyağ
- Tuz
- 1 büyük konserve garnitür(havuç, bezelye, mısır)
- Kornişon turşu
Yapılışı : Patatesleri önce soyup, iri kesilmiş şekilde tuzlu suda haşlıyoruz. Sonra süzüp derin bir kabın içerisinde sıcakken rende kaşar ve tereyağını ekleyip çatalla iyice ezerek yediriyorsunuz. Sonra yağlanmış fırın tepsisine yaydığın pürenin üzerine garnitür , mısır , kornişon turşu ve arzuya göre sosis vb. malzemeler ekleyip yine üzerine rende kaşar peyniri ile fırına veriyorsunuz. Kaşarlar eriyene kadar fırında bekletip, sıcak servis yapıyorsunuz. Üzerine yine arzuya göre ketçap ve mayonez ile yiyebilirsiniz…
AFİYET OLSUN..
No comments:
Post a Comment