Monday, October 21, 2013

ÇAYLI KEK ( TENCEREDE )



cayli kek tencerede 1


Günaydın sevgili dostlarım. Mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle bugünkü yazıma başlayım. Biliyorsunuz hafta sonu sınavım vardı ne iyi ne de kötü geçti hayırlısı bakalım.

Blogumu çok beğendiğinize dair yorumları okumak beni çok mutlu etti. Bana bu güzel blogu düzenleyen çok sevgili ve değerli bir ablam var. Kendisi çok iyi ve çok tatlı. Hepiniz çok iyi tanıyorsunuz canım ablam deryayla. Bana çok yardımcı oldu. Benden yardımlarını esirgemeyen kendi blogu gibi ilgilenip düzenleyen canım ablama çok teşekkür ediyorum. İzleyici sayım arttı. Daha da artması dileğiyle.

Bugünkü tarifim ise eğer kalmış demlenmiş çayınız varsa tencerede pişirebileceğiniz bir kek. 15 dakikada pişiyror. İnanırmısınız yanına çay demleyene dek kekim hazır oldu.

Malzemeler:

2 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı çayın demi

1\2 çay bardağı su

2 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

biraz ceviz

tarçın

yaklaşık 2,5 ya da 3 su bardağı un

Yapılışı:

Un, kabartma tozu katmadan bütün malzemeler karıştırılır ve bu harçtan 1 su bardağı ayrılır. un ve kabartma tozu eklenir, kek hamuru kıvamında kek hazırlanır. Yağlanmış teflon tencerede kısık ateşte 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirilir. Pişerken kapağını sakın açmayın.pişinnce altı söndürülür, ve üzerine ayrılmış olan sos gezdirilir. hindistan cevizi serpilir.


cayli kek tencerede 2
Not: Bu keki isterseniz fırında da pişirebilirsiniz. Hiç bir farkı yok. Ama ocakta daha çabuk oluyor.

Birde üzerinin sosuna çiğ yumurta kullanmak istemezseniz sos harcına yumurta, un, kabartma tozu katmadan 1 su bardağı ayırıp, daha sonra yumurta eklenip çırpılır, sonrasında ise un ve kabartma tozu eklenip karıştırılıp, teflon tencerede pişirilebilir.

AFİYET OLSUN.

No comments:

Post a Comment