Kekevi'nin sayfasından tarifini alarak "bir fincan kek" de biz yapalım dedik.
Marifetli kızımla beraber girdik mutfağa , malzemeleri hazırladık .
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Malzemeleri sırayla karıştırıp kek hamurumuzu hazırladık, orta boy nescafe fincanlarının içine muffin kağıtlarını yerleştirdik , kağıtların yarısına gelecek şekilde hamurlarımızı ekledik ve fincanlarımızı tencereye yerleştirdik. Fincanların yarısına gelecek kadar su ekleyip, üzerlerine su damlacıkları gelmesin diye mutfak havlusuyla örtüp tencerenin kapağını kapattık ve su kaynadıktan sonra ocağın altını en kısık şekilde 20-25 dakika pişirdik. Sonuç beklediğimizden daha lezzetliydi :)
Bu malzemelerle en fazla 8 kek yapabildik . Tabi tadı da hoşumuza gidince ertesi gün ölçüyü biraz arttırıp tekrardan (kakaosuz ) yaptık . Hatta bu sefer fincan yerine silikon muffin kalıpları kullandık. Ben önce borcam içine yerleştirdim fakat borcama uygun kapak bulamadağım için üzerine kapattığım tepsi de yeterli gelmeyince çok iyi pişmediler. Kalan 5 adet silikon kalıbını aynı şekilde tencerede pişirince gerçekten daha güzel oldu. Bu işin püf noktası kesinlikle derin tencerede pişirmek , çünkü derin olmayan tencerede, kekler pişince, üzerine kapattığınız mutfak havlusuna yapışıyor.Aklınızda olsun :)
Ayrıca kakaolusu, sadesinden çok daha lezzetli
Burada da silikon kalıplar içindeki keklerimizin pişmemiş halleri mevcut
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment