Monday, October 28, 2013

Sade Kakaolu Kek Tarifi



Sade ve Kakaolu Kek Nasıl Yapılır

Elimizin çok alışkın olduğu bazı tarifler vardır. Denilirki bu tarif sensin , senden başkası yapsa bu kadar iyi olmaz. Sen bir başka yapıyorsun  ve her defasında çok başarılı oluyorsun. 

İşde böyle elimin alıştığı bir tarif. Oğlum henüz 3,5 yaşındayken kreşe gidiyor ve babası onu Kreşden alıyordu eve gelirgelmez bana telefon açılır ve ilk söylediği anne evde yiyecek ne var.-:( 

Kreşde aç yaşayan oğluma en pratik ısıtılmadan yiğebileceği kek hep hazırda, ben eve gelinceye kadar idareten bulunurdu.





sade kakaolu kek tarifi 1




Sade Ve Kakaolu Kek İçin Malzemeler:


4 adet oda ısısında yumurta

1 Su bardağı süt

2 Su bardağı Toz şeker

2,5 Su bardağı un

1 Çay bardağı sıvı yağ

yarım Türk kahve Fincanı Limon suyu

çay kaşığının ucu ile limon suyunun içine karbonat

1 pk. vanilya

1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu

2 Çorba Kaşığı Kakao

1 Çorba Kaşığı Nişasta


sade kakaolu kek tarifi 2


Sade ve Kakaolu Kek Yapılışı


*Öncelikle Unumuzu eleyelim. Vanilya ve kabartma tozunu una ilave edip karıştıralım. Kenarda hazır olsun.Sıvı yağı ve sütüde hazırda bulunduralım.

*Kek kalıbımızı katı yağ ile yağlayalım ve un serpelim. Kalıbı çevirerek Unu  kalıba yedirelim.

*2 kaşık kakao ve nişasta ayrıca hazır dursun. Karbonatlı limon suyumuzu unutmayalım

*Artık yumurtamızı çırpabiliriz. Yumurtalarımızı kıralım ve toz şekerimizi ilave edip  mikserle çırpalım.4- 5 dk kadar çırptığımızda içersine önce karbonatlı limon suyunu , sıvı yağı , sütü ilave edip çırpıcı ile karıştıralım. 

Fırın derecemizi 180 e ayarlayalım.Unlu karışımıda kek hamurumuzu hırpalamadan karıştırıp bir miktarını ayıralım. Kalan kek hamuruna 1 kaşık nisaştayı atıp karıştıralım ve yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza dökelim. Ayırdığımız kısmına kakaoyu ekleyelim ve iyice karıştıralım. Bu karışımıda kek kalıbındaki hamurumuz üzerine dalgalı bir şekilde dökelim. Dibine değdirmeden tahta kaşığın sapı ile ileri geri kakaolu hamura hareket verelim.

Fırınımıza Keki sürelim ve derecesini 160 a düşürelim. 

45 dk. fırın kapağını hiç açmadan pişirelim. Sonrasında kürdan testi yapalım. 

Pişmediyse 60 dakika sürebilir. Hemen fırın kapağını kapatalım.

*Pişen kekimizi fırından alalım üzerine servis tabağımıza ters çevirip  nemli bir mutfak bezi koyalım. Hemen tabağa düşecektir. 

Afiyet olsun. 


sade kakaolu kek tarifi 3

Sade Kakaolu Kek Tarifi

                                                       Nursevince


No comments:

Post a Comment