Bu tarifi 18 yasidan beri yaparim :) Milliyet gazetesinin verdigi yemek kitabindan yapiyordum hep.
Kullanılacak malzeme:
2 yumurta,
1,5 su bardağı yoğurt,
1,5 su bardağı tozşeker,
1 kahve fincanı
kakao,
2-2,5 su bardağı un,
125 gr margarin,
100 gr hindistancevizi,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu.
Yapılışı:
Yumurta ve şeker porselen bir kâsede krema kivamina gelinceye kadar çırpılır. Bu karışıma, yogurt , vanilya
eritilmiş margarin ve kakao ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Bu karışımdan 1 çay bardağı üzerini süslemek için ayrılır. Kalan hamura kabartma tozu ve un ilave edilerek karıştırılır. Sonra yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltılır. Orta ısılı fırında(170°) 40 dakika pişirilir. Kek piştikten sonra ayrılan 1 bardak karışım
kekin üzerine bir spatulayla yayılır. Söndürülmüş firinda 3-4 dakika bekletilerek çıkarılır. Servis tabağına alınıp soğumaya bırakılır. Istenirse üzerine bolca hindistancevizi serpilerek servis yapılır.
NOT: Ben uzerine kuvertur çikolata ve sut kremasi ile ganaj yapip doktum. Orjinal tarifte un koymadan onceki halinden biraz alip uzerine dokuluyor.
Share this article!
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
StumbleUpon
Delicious
LinkedIn
Reddit
Technorati
No comments:
Post a Comment