Sunday, October 27, 2013

KAKAOLU KEK (ARAP KIZI)







Bu tarifi 18 yasidan beri yaparim :) Milliyet gazetesinin verdigi yemek kitabindan yapiyordum hep.




kakaolu kek arap kizi 1






Kullanılacak malzeme:



  • 2 yumurta,



  • 1,5 su bardağı yoğurt,



  • 1,5 su bardağı tozşeker,


  • 1 kahve fincanı

    kakao
    ,



  • 2-2,5 su bardağı un,


  • 125 gr margarin,


  • 100 gr hindistancevizi,



  • 1 paket vanilya,


  • 1 paket kabartma tozu.





Yapılışı:





Yumurta ve şeker porselen bir kâsede krema kivamina gelinceye kadar çırpılır. Bu karışıma, yogurt , vanilya

eritilmiş margarin ve
kakao ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Bu karışımdan 1 çay bardağı üzerini süslemek için ayrılır. Kalan hamura kabartma tozu ve un ilave edilerek karıştırılır. Sonra yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltılır. Orta ısılı fırında(170°)  40 dakika pişirilir. Kek piştikten sonra ayrılan 1 bardak karışım

kekin üzerine bir spatulayla yayılır. Söndürülmüş firinda 3-4 dakika bekletilerek çıkarılır. Servis
tabağına alınıp soğumaya bırakılır. Istenirse üzerine bolca hindistancevizi serpilerek servis yapılır.




NOT: Ben uzerine kuvertur çikolata ve sut kremasi ile ganaj yapip doktum. Orjinal tarifte un koymadan onceki halinden biraz alip uzerine dokuluyor.












Subscribe to Our Blog Updates!











Share this article!



  • Facebook


  • Twitter


  • Google+


  • Pinterest


  • StumbleUpon


  • Delicious


  • LinkedIn


  • Reddit


  • Technorati

No comments:

Post a Comment