Thursday, October 17, 2013

rhabarber`li Kek ((( türkce ismi ravent olarak ceciyor ))))))


rhabarber`li  Kek    Türkce ismi ravent olarak geciyor


rhabarber li kek turkce ismi ravent olarak ceciyor 1



rhabarber li kek turkce ismi ravent olarak ceciyor 2
rhabarber li kek turkce ismi ravent olarak ceciyor 3


rhabarber li kek turkce ismi ravent olarak ceciyor 4






malzemeler




  • 200 gram margarin




  • 200 gram toz  pudra seker




  • 300 gram un




  • 1,5 paket kabartma tozu




  • 2 tane tam yumurta




  • 2 tane yumurta sarisi




  • 1 yemek kasik limon suyu




  • Rhabarber




hazirlanisi




  •  Önce ince kabugunu soyun Rhabarber`nin  cok kolay soyuluyor .




  • Margarinle beraber sekeri cirpin.




  • 4 yumurtanin 2 beyazini ayirin  kullanilmiyor




  • 2 yumurta beyazi 4 yumurta sarisi nida ekleyin margarinin üzerine devam cirpin.




  • Limon suyunu un ve kabartma tozunuda ekleyip tellen cirpin.




  • Dilimleyin kabugunu soyduktan sonra rhabarberi be kekin üzerine siralayin.




  • .175 derecede firinda pisirin.




  • Bu sebzeden isterseniz recel ,corba,tatlilar vaya pasta kek hazirlaya bilirsiniz cok saglikli bol vitaminli bir sebze .




  • Almanyada 150 yildir mutfaklarda kullaniliyor.




  • Almanlar tas devrinden gelen bir sebze oldugunu söylüyorlar.




  • Zayiflatir ve cildi yeniler




  • Sağlıklı hazırlanmış: potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, A, B ve C vitaminleri icerir bolca




  • Afiyetler olsun




No comments:

Post a Comment