rhabarber`li Kek Türkce ismi ravent olarak geciyor
malzemeler
200 gram margarin
200 gram toz pudra seker
300 gram un
1,5 paket kabartma tozu
2 tane tam yumurta
2 tane yumurta sarisi
1 yemek kasik limon suyu
Rhabarber
hazirlanisi
Önce ince kabugunu soyun Rhabarber`nin cok kolay soyuluyor .
Margarinle beraber sekeri cirpin.
4 yumurtanin 2 beyazini ayirin kullanilmiyor
2 yumurta beyazi 4 yumurta sarisi nida ekleyin margarinin üzerine devam cirpin.
Limon suyunu un ve kabartma tozunuda ekleyip tellen cirpin.
Dilimleyin kabugunu soyduktan sonra rhabarberi be kekin üzerine siralayin.
.175 derecede firinda pisirin.
Bu sebzeden isterseniz recel ,corba,tatlilar vaya pasta kek hazirlaya bilirsiniz cok saglikli bol vitaminli bir sebze .
Almanyada 150 yildir mutfaklarda kullaniliyor.
Almanlar tas devrinden gelen bir sebze oldugunu söylüyorlar.
Zayiflatir ve cildi yeniler
Sağlıklı hazırlanmış: potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, A, B ve C vitaminleri icerir bolca
Afiyetler olsun
No comments:
Post a Comment