Eveet istenen, beklenen tatlı tarifini veriyorum efendiiim..
Bu tatlıyı önümüzdeki ramazan bayramı için çekinmeden yapabilirsiniz..
Tattım ,beğendim ben bayrama yapmayı düşünüyorum..
Bana biraz lezzet olarak ekmek kadayıfını hatırlatıyor..
Bu tatlının özelliği bir gün önceden hazırlamanızdır..
Çünkü dinlenmiş ve şerbetini çekmiş olan tatlı ertesi güne harika bir lezzette oluyor..
Buyrun tarife..
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Ara katı için
2 paket kremşanti(bir paketten çıkan iki toz kremşanti)
1,5 su bardağı soğuk süt
Üzeri için
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı
Şerbetimizi hazırlayarak işe başlayabiliriz...
Şerbette kıvam koyu olmayacak sadece şekerin tamamen eriyip suyun bir kaç kere kaynaması yeterli..
Oda sıcaklığındaki yumurtaları karıştırma kabına alalım toz şekeri de ilave ederek krema kıvamını alana kadar çırpalım..
Elediğimiz unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim çırpmaya devam edelim.. (Bu aşamada çırpma işini tahta kaşıkla yavaşça yapmanız gerekiyor ki pandispanyada ki gibi puf bir görüntü ve kıvam elde edebilelim..
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabımıza bu karışımı dökelim. (Biz yukarıda gördüğünüz gibi dikdörtgen bir cam fırın kabı kullandık)
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında aşağı yukarı 20 dakika kadar kekimizin üzeri hafif kızarıp içi tamamen çekene kadar pişirelim.
Soğuyunca kekimizi ters çevirelim yağlı kağıdını yavaşca ayıralım.
Sonrasında, enine ortadan ikiye keselim..
Toz kremşantiyi soğuk süt ile çırparak köpürtelim..
Ortadan ikiye kestiğimiz kekin alt kısmının üzerine her tarafı eşit olacak şekilde sürelim..
Kekin üst kısmını da yerleştirelim..
Bu şekilde 15-20 dakika kadar şantinin tamamen donması için buzdolabında bekletelim..
Tmamen soğumuş ve şantisi donmuş kekimizi dilimlere ayıralım ve üzerine soğumuş olan şerbetimizi kaşık kaşık eşit olacak şekilde dökelim.
Üzerine bol hindistan cevizi rendesi serpelim.
Servis yapıncaya kadar tatlımızın üzerini streç ile kaplayıp buzdolabında dinlendirelim..
Daha önce belirttiğim gibi bu tatlıyı şerbetledikten sonra 1 gün ya da en azından 5 saat kadar dinlendirmeniz lezzeti artıracaktır..
.............Afiyet Olsun.........
No comments:
Post a Comment