Sevgili Gül Hanımın harika Alman Keklerinden bir tanesini nacizane denemeye çalıştımm.. Müthiş bir tat ve etki bıraktı tadan aile efradında.. Kendisi kadar mükemmel yapasamda elimden gelenin en iyisini yaptım ve sayesinde müthiş bir deneyim yaşadım.. Sanırım en güzel kek deneyimim idi bu harika kek.. Zevk alarak yaptım..
Bu harika tarif için sevgili Gül Hanıma bir kez daha teşekkür ediyorum.. Sayenizde harika bir deneyim yaşadım.. Tarifin orijinaline bakmak isteyenler için Tarif Burada..
Malzemeler:
4 yumurta
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı şeker
minicik tuz
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket gourmet vanilin
100 gr beyaz çikolata
Yarım su bardağı iri parçalanmış ceviz
1 adet büyük muz
Yarım limon suyu ve 3-4 damla limon aroması
Yarım su bardağı krema
2 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Üstü İçin: İki renkli glazür
İyice yumuşamış tereyağı, limon suyu ve aroması,şeker ve bir çimdik tuz çırpılır.Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.Krema,hindistancevizi eklenip çırpılır.Muz irice doğranıp cevizle eklenip çırpılır.
Beyaz çikolata irice doğranıp eklenip çırpılır.
Un,nişasta ve kabartma tozu elenerek 3 aşamada eklenip çırpılır. Elde edilen kek karışımı hafif yağlanmış kalıba dökülür..
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk pişirilir.
Fırından çıkıp hafif ılınınca kalıptan çıkarılan kek soğuduktan sonra glazürü ile buluşturulur.
Servise hazır..
Afiyet bal şeker olsunn...
No comments:
Post a Comment