Evet gine isgin, isgin üzerine sorusu olan arkadaslara tekrar yaptim
hem tarif hem biraz bilgi bir arada olsun dedim.
Dogu Anadolu Bölgesi'nde ilkbahar aylarinda yetisen ve halk arasinda 'Dag Muzu' veya 'Uckun' olarak adlandiriliyor. Daglarda dogal olarak yetisen eksimsi bitkinin özellikle seker hastaligi, bagirsaklarin temizlenmesi ve mide eksimesine iyi geliyor.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 250 gr seker
- 200 gr margarin
- 1 vanilin seker
- 300 gr un
- 1 kabartma tozu
- 750 gr isgin
- üzeri icin pudra sekeri
Yapilisi:
- seker ve yumurtayi köpürtüyoruz
- margarin ve vanilin sekeri ekliyip devam cirpiyoruz (krem haline gelene kadar)
- un ve kabartma tozunu ilave edip karistiriyoruz
- hamuru yagladigimiz borcama yayiyoruz
- üzerine soyup ve dogradigimiz isginlari serpiyoruz
- 180 derecede yaklasik 40 dakika pisiriyoruz
- üzerine pudra sekeri serpip servis ediyoruz
Afiyet olsun
bir kac isgin resimi:
http://www.rhubarbinfo.com/ adresinde İngilizce olarak Isgin (Rabarber/Ravend/ Rheum/ Rhubarb) hakkinda bir cok bilgiye ulasabilirsiniz.
Türkce bilgi icin bakınız.Ravend/Işgın
sevimin sayfasi
No comments:
Post a Comment