Monday, October 21, 2013

Isginli Kek / Rhabarberkuchen


isginli kek rhabarberkuchen 1

Evet gine isgin, isgin üzerine sorusu olan arkadaslara tekrar yaptim

hem tarif hem biraz bilgi bir arada olsun dedim.

Dogu Anadolu Bölgesi'nde ilkbahar aylarinda yetisen ve halk arasinda 'Dag Muzu' veya 'Uckun' olarak adlandiriliyor. Daglarda dogal olarak yetisen eksimsi bitkinin özellikle seker hastaligi, bagirsaklarin temizlenmesi ve mide eksimesine iyi geliyor.

Malzemeler:


  • 3 yumurta

  • 250 gr seker

  • 200 gr margarin

  • 1 vanilin seker

  • 300 gr un

  • 1 kabartma tozu

  • 750 gr isgin

  • üzeri icin pudra sekeri



Yapilisi:



  1. seker ve yumurtayi köpürtüyoruz

  2. margarin ve vanilin sekeri ekliyip devam cirpiyoruz (krem haline gelene kadar)

  3. un ve kabartma tozunu ilave edip karistiriyoruz

  4. hamuru yagladigimiz borcama yayiyoruz

  5. üzerine soyup ve dogradigimiz isginlari serpiyoruz isginli kek rhabarberkuchen 2

  6. 180 derecede yaklasik 40 dakika pisiriyoruzisginli kek rhabarberkuchen 3

  7. üzerine pudra sekeri serpip servis ediyoruz



Afiyet olsun





bir kac isgin resimi:

isginli kek rhabarberkuchen 4

isginli kek rhabarberkuchen 5

isginli kek rhabarberkuchen 6

http://www.rhubarbinfo.com/ adresinde İngilizce olarak Isgin (Rabarber/Ravend/ Rheum/ Rhubarb) hakkinda bir cok bilgiye ulasabilirsiniz.

Türkce bilgi icin bakınız.Ravend/Işgın

sevimin sayfasi

No comments:

Post a Comment