İşimden fırsat buldukça sizleri ve ailemi kek ve pastalardan mahrum bırakmak istemiyorum. bu nefis kekte Amerikan mutfağına ait mutlaka deneyin derim. herkese sevgiler...
Malzemeler:
300 gr un
3 yemek kaşığı kakao
yarım cay kasıgı tuz
1 cay kasıgı karbonat
1 paket kabartmatozu
120 gr tereyağı
200 gr şeker
2 yumurta sarısı
2 yumurta akı
175 ml tuzsuz ayran. koyu olmasın
25 cm çember kalıp
kreması için
300 ml krema
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
üzerine:
erimiş bitter çikolata
Yapılışı:
unu, kakaoyu, kabartmatozunu, karbonatı ve tuzu eleyin. yumurt aklarını katılasana kadar cırpın kenara alın. yağı ve sekeri cırpın krema kıvamına gelene kadar. içine yumurta sarılarını ekleyın tekrar cırpın. ayranı ekleyın karıstırın. unun yarısını ılave edın karıstırın yumurta aklarını ılave edın karıstırın gerıye kalan un karısımını ılave edın karıstırın. yaglanım kalıba dokun duzeltın. onceden ısınmıs 175 derecede 1 saat pişirın. arada kontrol edın.
soguyan keki ortadan ıkıye kesın arasına sekerle bırlıkte cırpılmıs katılasmıs kremayı surun dıger kek katını yerlestırın. uzerıne erımıs cıkolata surun dolapta 2 saat dınlendırın servıs yapın.
No comments:
Post a Comment