Sunday, October 27, 2013

Erikli kek (Plum cake)



erikli kek plum cake 1



Erikli Kek

malzemeler:

24 cm kelepçeli kek kalıbına uygun


  • 12 adet mürdüm eriği

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 50 ml brandy (1/4 su bardağı kadar)




  • 8 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin-yumuşak

  • 1 cup toz şeker (1 su bardağı)

  • 1 limonun kabuğu-rendelenmiş

  • 1 cup un (1 su bardağı)

  • 1/2 çay kaşığı vanilya esansı (ya da 1 paket vanilya)

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 1/4 cup ceviz içi

  • 2 adet yumurta- oda ısısında



erikli kek plum cake 2



Hazırlanışı:



  • Erikleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.

  • Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ve brandy ekleyip, karıştırın ve yarım saat kadar bekletin.

  • Yağ, şeker, vanilya ve limon kabuğunu karıştırın.

  • Elediğiniz una tuz ilave ederek, kaşık kaşık karışıma ekleyin, karıştırmaya devam edin.

  • Ayrı bir kapta 2 adet yumurtayı çırpın. Hamur karışımına ilave edin.

  • En son cevizleri de ekleyin.

  • Kelepçeli kek kalıbının kenarlarını yağlayıp, tabanına pişirme kağıdı serin.

  • Karışımı kek kalıbına boşaltın, üzerine erikleri dizin. Eriklerin bıraklığı suyu kekin üzerine dökerek, önceden 175 C ısıtılmış fırında 1 saat civarında pişirin.

  • Piştikten sonra ılık servis yapın.

  • Afiyet olsun



erikli kek plum cake 3



Notlar ve Püf Noktaları:



  • Bu keki hazırlarken mixer kullanmanıza gerek yok, tahta kaşık yeterli.


  • Yumurtaları çırparken mixer kullanabilirsiniz. Fazla çırpmamaya dikkat edin yoksa kek sert olur.

  • Kullandığınız eriklerin lezzetine göre oldukça ekşi lezzete sahip bu kek, özellikle vanilyalı dondurmayla sunulduğunda harika oluyor.

  • Fotoğraflardan da fark ettiğiniz gibi kendimi tutamayıp, tarife bir dokunuşta bulundum: Erik miktarını biraz azaltıp, yerine yarım şeftali ekledim:))

  • Brandy yerine konyak, rom ya da kayısı likörü kullanabilirsiniz. Kullanmak istemeyenler bu malzemeyi çıkartabilir elbette.


  • erikli kek plum cake 4



No comments:

Post a Comment