Sunday, October 20, 2013

Vişneli Bademli Kek






visneli bademli kek 1


Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Vişnenin en güzel zamanında olduğumuz için bugün size vişneli bir kek tarifi vermek istiyorum. Bu kek görüntüsü, tok dokusu ve tadı ile normal keklerden biraz farklı ayrıca içinde vişne ve badem  olduğu için lezzeti de garanti. Alternatif bir kek isteyenlere öneririm.

Afiyet olsun.


visneli bademli kek 2
Malzemeler:  (8 kişilik) Tarif adım adım kekler kitabından alınmıştır.

150 gr. tereyağı

150 gr.toz şeker

2 büyük yumurta

250 gr. un

1 çay kaşığı kabartma tozu

150 gr. öğütülmüş badem

1 çay kaşığı vanilya

75 ml. süt

400 gr. çekirdekleri çıkarılmış vişne

25 gr. file badem

Hazırlanışı:

Fırın önceden  180 C'de ısıtılır. 20 cm.lik derin yuvarlak  kelepçeli kek kabı yağlanıp, tabanına yağlı kağıt  konulur. Bir kasede  oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şeker  krema kıvamına gelene kadar iyice çırpılır. Yumurtalardan ilki  karışıma konur ardından bir kaşık un eklenir ve ikinci yumurta bunun ardından malzemeye eklenir ve karışım mikserle iyice çırpılır. Kalan un, kabartma tozu, öğütülmüş bademler, vanilya ve süt karışıma eklenir. Vişnelerin yarısı da harca katılır ve hepsi karıştırılır. Karışım kek kalıbına dökülür ve üzeri düzeltilir. Kalan vişneler ve file bademler karışımın üzerine serpilir. Fırına konulur ve  bademlerin rengi dönüp, kek esmerleşene kadar (1 saat) pişirilir. Fırından çıkınca  kek kalıptan çıkarılmadan  biraz soğuması beklenir. Hafif ılınınca kalıptan  çıkarılıp, yağlı kağıttan  altından alınır. Izgara teline konulup soğutulur.  Soğuduktan sonra çay ya da kahve ile çocuklara da süt ile servis edilir.

AFİYET OLSUN.


visneli bademli kek 3




No comments:

Post a Comment