Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Vişnenin en güzel zamanında olduğumuz için bugün size vişneli bir kek tarifi vermek istiyorum. Bu kek görüntüsü, tok dokusu ve tadı ile normal keklerden biraz farklı ayrıca içinde vişne ve badem olduğu için lezzeti de garanti. Alternatif bir kek isteyenlere öneririm.
Afiyet olsun.
150 gr. tereyağı
150 gr.toz şeker
2 büyük yumurta
250 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr. öğütülmüş badem
1 çay kaşığı vanilya
75 ml. süt
400 gr. çekirdekleri çıkarılmış vişne
25 gr. file badem
Hazırlanışı:
Fırın önceden 180 C'de ısıtılır. 20 cm.lik derin yuvarlak kelepçeli kek kabı yağlanıp, tabanına yağlı kağıt konulur. Bir kasede oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şeker krema kıvamına gelene kadar iyice çırpılır. Yumurtalardan ilki karışıma konur ardından bir kaşık un eklenir ve ikinci yumurta bunun ardından malzemeye eklenir ve karışım mikserle iyice çırpılır. Kalan un, kabartma tozu, öğütülmüş bademler, vanilya ve süt karışıma eklenir. Vişnelerin yarısı da harca katılır ve hepsi karıştırılır. Karışım kek kalıbına dökülür ve üzeri düzeltilir. Kalan vişneler ve file bademler karışımın üzerine serpilir. Fırına konulur ve bademlerin rengi dönüp, kek esmerleşene kadar (1 saat) pişirilir. Fırından çıkınca kek kalıptan çıkarılmadan biraz soğuması beklenir. Hafif ılınınca kalıptan çıkarılıp, yağlı kağıttan altından alınır. Izgara teline konulup soğutulur. Soğuduktan sonra çay ya da kahve ile çocuklara da süt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment