Geçtiğimiz hafta misafirlerimiz vardı. Annem ile erkenden kalkıp hazırlıklara başladık. Ben ilk olarak Sevgili Sevalce Lezzetler'in blogunda gördüğüm Zeytinli Kek / Ekmek'i yaptım.
Aslında başka çok güzel şeyler yaptık ama misafirlerimiz beklediğimiz saatten 1,5 - 2 saat önce gelince hazırlıksız yakalandık ve koşturmaktan fotoğrafta çekemedim.
Benim geleneksel misafir karşılama serenomim, çikolatasız misafir karşılamam :)
Aslında tarifte dikdörtgen kek kalıbı kullanılmıştı, o biraz üstlerdeydi aramaya üşendim. Yuvarlak kalıba yapıverdim.
Tarif için Sevalce Lezzetler'e bakabilirsiniz.
Ben normal / elektrikli / mini fırında yaptım. Tarifte beyaz ve tahıllı un birlikte kullanılmış, ben sadece tahıllı un kullanarak yaptım, bunun haricinde tarife birebir uydum, zamanlarda dahil. Ekmeciklerimin içi biraz yumuşak oldu. Ama büyük bir sorun değil, gerçekten çok lezzetli idi. Hani farkedilecek, olmamış denecek gibi değildi. Normalde de böylemi oluyor bilmiyorum ama keşke 5 dakika fazladan tutsaydım dedim, bir dahakine öyle yapacağım. Ve fesleğen ile kekik ekleyeceğim.
No comments:
Post a Comment