Hindistan cevizli kek. |
Kek pişirmeyi ve yemeyi sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum. Görüntüsü çok gösterişli olmasada tadı muhetesem. Tarif arkadaşım Ayten den, damağımı bu güzel kek le tanıştırdığı için Ayten e teşekkür ederim.
Sözü fazla uzatmadan hemen tarifi yazayım, eğer evinizde malzemeleriniz varsa sizi hemen mutfağa ayım.
Malzemeler :
3 yumurta. ( ben 4 yumurta kullandım.)
1 su bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı gazlı limonata ( fanta )
1,5 su bardağı toz şeker.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya şekeri.
500 gr kadar un. ( kek kıvamında olmalı.)
1 şişe limon aroması.
1 limon kabuğu.( rendenin ince tarafından rendelenecek.)
Üzerine :
2 su bardağı hindistan cevizi.
1 su bardağı toz şeker.
1 paket vanilya şekeri.
Fırından çıkınca üzerine :
1 kutu çiğ krema. ( schlagsahne )
1 çaybardağı süt.
Hindistan cevizli kek. |
Hindistan cevizli kek. |
Kek malzemelerini mikserle güzelce çırpalım. Önce yumurta, şeker ve vanilya şekerini güzelce çırpalım, sıvı yağ, limon aroması, limon kabuğu rendesi, fanta ekleyip tekrar çırpalım. Son olarak un ve kabartma tozunu aşamalı olarak ekleyelim ve karıştıralım. Kek karışımını pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize yayalım.
Üzerine : Bir kapta karıştırdığımız 2 su bardağı hindistan cevizi, 1 subardağı toz şekeri ve 1 paket vanilya şekerini karıştıralım ve tepsideki kekimizin üzerine orantılı bir şekilde serpelim.
Hindistan cevizli kek. |
170-180C* de Üzeri kızarana kadar pişirelim. ( Kürdan testinden geçirelim )
Fırından çıkar çıkmaz : Bir kasede karıştırdığımız çiğ krema ve sütü kaşık yardımı ile kekimizin üzerini azar azar islatalım.
Hindistan cevizli kek. |
Afiyet olsun...
Bu kek tarifimide, Porselen demlik çay saati 72. hafta etkinliüine ev sahipliği yapan guloannemutfakta.blogspot.com Gülten hanıma ve Çay, kahve bahane etkinliğine ev sahipliği yapan http://tombultarifler.blogspot.com/ Elif hanıma gönderiyorum. İki etkinliğinde bol katılımlı olmasını diliyorum...
No comments:
Post a Comment