Sunday, October 6, 2013

Dondurma Kulahinda Kek




dondurma kulahinda kek 1

Kulahta kek fikrini yabanci bloglarda gormustum, tarifleri okudugumda  genelde hazir kek karisimlarindan yapmislar, Turk bloglarinda var midir acaba derken masallah  bir cok tarifle karsilastim :), cumartesi gunu Camiimizin gida kermesine pastalarla birlikte cocuklar icin bu keklerden yaptim,masaya koymamla bitmesi bir oldu, keske vaktim olsaydi daha cok yapsaydim dedim, bir dahaki kermese cokca yapmak istiyorum insallah

Tarifi Kevser'in mutfagindan aldim ( 15 tane kulah kullandim)

2 yumurta

3/4 bardak seker

1/2su bardagi sivi yag

2 tepeleme yemek kasigi yogurt

1.5 su bardagi un

1 tepeleme cay kasigi kabartma tozu

portakal kabugu rendesi- Vanilya hangisini tercih ederseniz

Yumurta ve sekeri cirpalim, sivi malzemeleri ekleyelim sonra toz malzemeleri bir kapta karistirip yavas yavas ilave edelim,puruzsuz  kivama gelince kasikla kulahlarin icine koyalim yaklasik 3/4 olacak sekilde,uzerinde kabarma payi kalsin.Kulahlari muffin kaliplarina koyalim ya da baton kek kalibiniz varsa o da olur,firin tepsiside olur ama dengeyi saglamak zor olabiliyor devrilmesinler.180 derecede yaklasik yarim saat pisirelim( benim daha kisa surdu pisme suresi )

Soguduktan sonra keklerimizin uzerine dondurma (hemen servis edecekseniz )krema  ya da benim gibi hazir frosting kullanabilirsiniz.

dondurma kulahinda kek 2

No comments:

Post a Comment