Kulahta kek fikrini yabanci bloglarda gormustum, tarifleri okudugumda genelde hazir kek karisimlarindan yapmislar, Turk bloglarinda var midir acaba derken masallah bir cok tarifle karsilastim :), cumartesi gunu Camiimizin gida kermesine pastalarla birlikte cocuklar icin bu keklerden yaptim,masaya koymamla bitmesi bir oldu, keske vaktim olsaydi daha cok yapsaydim dedim, bir dahaki kermese cokca yapmak istiyorum insallah
Tarifi Kevser'in mutfagindan aldim ( 15 tane kulah kullandim)
2 yumurta
3/4 bardak seker
1/2su bardagi sivi yag
2 tepeleme yemek kasigi yogurt
1.5 su bardagi un
1 tepeleme cay kasigi kabartma tozu
portakal kabugu rendesi- Vanilya hangisini tercih ederseniz
Yumurta ve sekeri cirpalim, sivi malzemeleri ekleyelim sonra toz malzemeleri bir kapta karistirip yavas yavas ilave edelim,puruzsuz kivama gelince kasikla kulahlarin icine koyalim yaklasik 3/4 olacak sekilde,uzerinde kabarma payi kalsin.Kulahlari muffin kaliplarina koyalim ya da baton kek kalibiniz varsa o da olur,firin tepsiside olur ama dengeyi saglamak zor olabiliyor devrilmesinler.180 derecede yaklasik yarim saat pisirelim( benim daha kisa surdu pisme suresi )
Soguduktan sonra keklerimizin uzerine dondurma (hemen servis edecekseniz )krema ya da benim gibi hazir frosting kullanabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment