Sunday, October 6, 2013

Celenk Kek

celenk kek 1






Allah Ne Verdiyse





  • ANASAYFA

  • HAKKIMDA

  • ILETISIM

  • Değmesin Yağlı Boya








  • celenk kek 2


  • celenk kek 3


  • celenk kek 4


  • celenk kek 5


  • celenk kek 6








Celenk Kek



Gönderen Allah ne verdiyse On 3 Temmuz 2013 Çarşamba 18 yorum






celenk kek 7


Es selamü aleyküm dostlar 


Kizimin türkce okulun da düzenlenen, sezon sonu aile piknigi etkinligi icin hazirladigim kek tarifini getirdim sizlere .


Disarida arzulanan ama ,yine her zaman ki gibi Almanyanin havasinin azizligine ugrayip sinifin icersinde yapmaya mecbur kaldigimiz piknigimiz demeliyim aslinda .


Havanin yagmurlu olmasi demek benim salyangoz kadar agir olup hareket kisitliligi yasamam demek . 


Herseye ragmen türkce ögretmenimizin güler yüzünü ,pozitif kisiligini icime cekmek istercesine gittim 


Bizler icin birseyler yapmaya kendini adamis bir insani yüzüstü birakmak dogru olmaz elbet. 


Gayri müslim bir diyarda, cocuklarimizin kendi kültüründen olan ,arkadaslari ve ailleleri


ile birlikde olmasi gerek ve ögretmenimiz bunun farkinda ve elinden gelen herseyi yapmaya calisan bir insan .Kizim ve bizler cok sansliyiz .Buradan kendilerine sevgilerimi gönderiyorum .


iyiki varsiniz Halime hanim .size minnettarim .


Bir anne icin,cocugunun bir derse bu kadar askla gitmesine ,ne olursa olsun vazgecmemesine, haftada bir günde olsa tabiri caizse o günü  iple cekmesine nasil mutlu olur anne baba .


bu aska siz vesile oldunuz 


sevgi dolu yüreginiz icin sonsuz tesekkürler 






Benim icin cok yalin bir tarif olan bu kekimi eklemeyi düsünmüyordum :) 


ama tarifini ögretmenimiz blogunuz da varmi ?diye sorunca ekleyeyim dedim .


Tarif bana ait dostlar 


&


malzeme 


250 gr oda isisinda tereyag yada margarin


2 su bardagi dolusu toz seker 


4 yumurta 


1 su bardagi süt 


4 su bardagi un 


1 pk kabartma tozu 


1 pk vanilya sekeri 


1,5 su bardagi kirik cikolata 


4 orta boy olgunlasmis muz 


1 cay kasigi limon püresi 


&


üzeri icin eritilmis beyaz ve sütlü cikolata 


&


su bardagimiz 200 ml lik olmali 


celenk kek 8


öncelikle cirpma kabimizda yagi ,toz sekerimizi ve vanilyayi beraberce 


krema seklini alip seker eriyinceye kadar cirpalim 



celenk kek 9


seker elinizle kontrol edilince hissedilmesin cirpma sonunda 



celenk kek 10


daha sonra oda isisindaki yumurtalarimizi kiralim icersine 


bir iki dakika cirpalim 



celenk kek 11


karisimin üzerine, kabartma tozu ile karistirdigimiz unumuzu ilave edelim 



celenk kek 12


mikseri calistirmadan sütü de ilave edelim .sütümüz de oda isisinda olmali 



celenk kek 13


ciprma sonunda limon püremizden bir cay kasigi dolusu ekleyip mikseri kapatin 



celenk kek 14


muzlari eklemeden evvel,  firinimizi 200 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim 


daha sonra kararmaya baslamis ama cürümesine firsat vermediginiz muzlarimizi 


soyup iri dilimler halinde dograyarak harcimiza ekleyelim 



celenk kek 15


üzerine cikolatayi ekleyelim. daha sonra bir kac kez calistiralim mikserimizi .Muzlarin parcalanma orani 


esit olmali .mikserinizi tanirsiniz nasilsa .cirpma islemini sakin uzun tutmayin .


Her zaman belirtiyorum yanlizca kekinizin sert olmasina yarar uzun cipmak .


ama bu kural her daim ,un eklendikten sonra gecerlidir !!



celenk kek 16


ortasi delik yüksekce bir kalibinizi yaglayin bir iki yemek kasigi un ekleyip kaliba 



celenk kek 17


un ile heryerinin kaplanmasini saglayin .arta kalan fazla unu silkeleyin 


yagli bölgelere un yapisacak kekimizin kaliba yapismasini önlemis olacaksiniz .


kekimiz kaliba yapismayacak rahat cikacak kaliptan.



celenk kek 18


esit miktarda kekimizi dolduralim kaliba .


kalibinizin büyüklügü 30 cm olmali .en az 28 cm olmali 


yükseklik ise derinlik ile birlikde 10 cm 



celenk kek 19


spatula yardimi ile düzeltin .hemen isitilmis firina verip yaklasik 1saat pisirin 



celenk kek 20


firininizin huyunu suyunu bilirsiniz 1 saaat sonunda kürdan ile kontrol edin 


yapiskanlik var ise sayet 15 dakika kadar daha pisirin .


kalipda ilimaya birakin .daha sonra dikkatlice cikarin .


benmari usulu erittigimiz cikolata ile arzu ettiginiz sekilde üzerini  kaplayin 


her ikisi de esit  100 gr lik cikolata kullandim ben 



celenk kek 21






mutlaka ama mutlaka servise sunmak icin bir gün önceden yapmis olun agizi kapali kapta saklamaya özen gösterin her meyvali kek gibi serin yerde saklamaya özen gösterin 


muzlariniz yukarida belirttigim gibi kararmaya baslamis derecede olgunlasmis olmali .aromasi yogun yumsakligi kekinize esit olmali .yukarida bahsettigim limon püresinin tarifini bir sonraki tarifte sunacagim keki hemen yapmak isterseniz mutlaka yarim limon suyu ve kabugunun rendesini eklemeyi unutmayin .


afiyet olsun dualara talibim dostlar cok cok coooook ca 


Muhabbetle 













Tweet




Pin It








No comments:

Post a Comment