Monday, August 5, 2013

Kabaklı,Peynirli Kek :)




kabakli peynirli kek 1


Kabak yediğim,en masum sebzelerden biri.


Neyin içerisine koysan uyum sağlıyor,kendini ispatlama çabası gütmüyor.


Varla yok arasında, vasatta duruyor.


Köftesini de yapsan, yoğurtla da karıştırsan, kekin içerisine de doğrasan,baskın tadıyla ''Ben buradayım!'' diye çığlık atmıyor..


Bir pancar,bir kereviz değil yani..


İşte bu sebepten de  sevdim bu sebzeyi.


Daha önce,keke çok benzeyen  fırında mücver yapmıştım.


O tarifte her ne kadar hissedilmese de,içerisinde daha fazla kabak olduğundan,bir kabak yoğunluğu vardı.


Fakat bu tarif bildiğin peynirli kek.


Kabağı özellikle vurgulama sebebimse, ne yapılacağı kara kara düşünülen kabakları bu şekilde değerlendirme fikrini ortaya atıp gitmek.:)


kabakli peynirli kek 2



Kabaklı,Peynirli   Kek


malzemeler:





  • 2 adet orta boy kabak


  • 1 su bardağı yoğurt


  • 3 adet yumurta


  • 1 çay bardağı zeytinyağı


  • 1 tutam maydanoz


  • 1 tutam dereotu


  • 200 gr.civarında beyaz peynir


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 tatlı kaşığı pul biber


  • 1 çorba kaşığı kuru nane


  • Aldığı kadar un



hazırlanması:





  1. Karıştırma kabına yumurtaları kırıp, kabak, un  ve kabartma tozu haricindeki diğer malzemeleri alıyoruz.


  2. Kabakları rendeleyip, suyunu iyice sıktıktan sonra diğer malzemelerin içerisine ekliyoruz.


  3. Karışımın üzerine 2 su bardağı un ile kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.


  4. Kabakların büyüklüğüne göre içerisine aldığı un miktarı değiştiği için, uygun kıvama gelene kadar un ekliyoruz.


  5. Kek kıvamını alan karışımı,yağlayıp unladığımız kek kalıbına döküp,üzeri kızarana ve kürdan testi kuru çıkana kadar pişiriyoruz.


  6. Pişince 10-15 dakika bekletip,ılık servis yapıyoruz..



Afiyet şifa olsun..




No comments:

Post a Comment