Keki hepimiz yaparız aslında değil mi? Son derece basit bir seydir aslında.Ama bugun keki ban agöre biraz daha özelleştirdik.İçinden Sütü,Yumurtayı ve katı yagı çıkardık.
Özellikle süt alerjisi olanların cok rahat tüketebilceği,olmayanlarında oldukça seveceği bir kek olduğunu söyleyebilirim.Yaz aylarına yaklaştığımız şu günlerde yanında bir top dondurma ile (süt alerjisi olanlar meyveli dondurma ile tercih edebilir)hımm lezzetine doyulmaz diyebilirim..
.Kekimizin kıvamı da oldukça koyu bu arada.Eğer kalıbınıza yerleştirmekte zorlanırsanız kaşığınızı suya batırarak keki kalıbınıza yayabilirsiniz unutmayın.
Malzemelerimiz yok denecek kadar az...Buyrun bakalım :)
malzemeler:
1 bardak su
2 su bardagı +1 yemek kaşığı un
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
2.5 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Hepsi bu kadar.Bütün malzemeleri çırpma teli ile karıştırıp yağlanmış ve unlanmış kalıbımıza alıyoruz.180 derece fırında 30 dık kadar pişiriyoruz.Pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edip fırından alıyoruz.
ılınınca kesip istersek cikolata sosu ile servis yapıyoruz ...
No comments:
Post a Comment