Monday, August 19, 2013

İtalyan Krema Kek (Italian Cream Cake)



İtalya'da Beş Çayı... 1.Bölüm






italyan krema kek italian cream cake 1Gönül isterdi ki iki bölüm birden olsun, ama görüntü düzgünlüğü açısından bu şekilde olmasını istedim. Tabi bir de tek yorum yazarak durumu kurtarmayalım, lütfen... Herbirine ayrı ayrı yorum (Bugün biraz kaprisli miyim acaba? ) isterim. İki önceki yazımda belirtiğim gibi, evde bir İtalya havası eserken posta kutuma bu kekin tarifi geldi. İnternette biraz araştırma yapınca bu kekin oldukça çok kullanıldığını, özellikle nişan , düğün pastaları için tercih edildiğini öğrendim. Şimdi gel sen bunları öğren, sonra da yapma! Olmaz öyle şey;






İtalyan Krema Kek


italyan krema kek italian cream cake 2










10-12 kişilik


Hazırlanma süresi: 35dk


Pişme süresi: 40-45dk


Servis süresi: 1,5-2 saat



Gerekli malzemeler:




  • 115 gr margarin (oda sıcaklığında)




  • 120 gr sıvı yağ




  • 250 gr toz şeker




  • 5 yumurta sarısı




  • 5 yumurta beyazı, çırpılmış ve kar haline getirilmiş




  • 1 su bardağı buttermilk*




  • 220 gr un (elenmiş)




  • 1 1/2 çay kaşığı karbonat




  • 1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu




  • 1 1/2 çay kaşığı vanilya




  • 110 gr dövülmüş ceviz




  • 70 gr hindistan ceviz




* 1 su bardağı buttermilk için; sıcağa yakın 1 su bardağı sütün içine 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir ve süt kestirilir. Soğuduğunda kullanılıma hazırdır. Kaynak: Sweet Kitchen



Fırın; 170 derecede, fansız ön ısıtma yapılır. Buttermilk ve italyan krema kek italian cream cake 3yumurta beyazları hazırlanarak bir kenara ayrılır. Mikser ile margarin, sıvı yağ ve şeker iyice çırpılır. Hazırlanan bu karışıma yumurta sarıları tek tek eklenir. İyice çırpıldıktan sonra un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve en son buttermilk ilave edilir. Ceviz ve hindistan cevizinden sonra , karışımın içine 3 seferde kar geline gelmiş yumurta beyazları elde karıştırarak ilave edilir. 9" kalıpta yaklaşık 40-45dk. pişirilir. (bkz; notlar) Afiyet olsun.





italyan krema kek italian cream cake 1



Peçete'den notlar:




  1. Tarifte kek hamuru 3 adet 9" kalıba bölüştürülüp, yaklaşık 25-30dk. pişiriliyor.




  2. İkinci denememde 2 adet 10" kalıpta pişirdim. Pişmesi yaklaşık 30-35dk. sürdü.




  3. Kekin kreması için farklı bir krema tarifi verilmiştir. Bu ayrıca yapılıp test edilecektir. Resimde gördüğünüz veya görmeye çalıştığınız, kekin katlarında kullandığım krema vanilyalı Crémé Olé ve muz dilimleri idi. Süsleme olarakta şekersiz süt kreması kullandım.




  4. Oldukça hafif ve lezzetli oldu. Dino " ben bunu tek başına da (kremasız demek istiyor kendileri) yerim" diyerek yorum getirdi.






No comments:

Post a Comment