İtalya'da Beş Çayı... 1.Bölüm

İtalyan Krema Kek

10-12 kişilik
Hazırlanma süresi: 35dk
Pişme süresi: 40-45dk
Servis süresi: 1,5-2 saat
Gerekli malzemeler:
115 gr margarin (oda sıcaklığında)
120 gr sıvı yağ
250 gr toz şeker
5 yumurta sarısı
5 yumurta beyazı, çırpılmış ve kar haline getirilmiş
1 su bardağı buttermilk*
220 gr un (elenmiş)
1 1/2 çay kaşığı karbonat
1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 1/2 çay kaşığı vanilya
110 gr dövülmüş ceviz
70 gr hindistan ceviz
* 1 su bardağı buttermilk için; sıcağa yakın 1 su bardağı sütün içine 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir ve süt kestirilir. Soğuduğunda kullanılıma hazırdır. Kaynak: Sweet Kitchen
Fırın; 170 derecede, fansız ön ısıtma yapılır. Buttermilk ve


Peçete'den notlar:
Tarifte kek hamuru 3 adet 9" kalıba bölüştürülüp, yaklaşık 25-30dk. pişiriliyor.
İkinci denememde 2 adet 10" kalıpta pişirdim. Pişmesi yaklaşık 30-35dk. sürdü.
Kekin kreması için farklı bir krema tarifi verilmiştir. Bu ayrıca yapılıp test edilecektir. Resimde gördüğünüz veya görmeye çalıştığınız, kekin katlarında kullandığım krema vanilyalı Crémé Olé ve muz dilimleri idi. Süsleme olarakta şekersiz süt kreması kullandım.
Oldukça hafif ve lezzetli oldu. Dino " ben bunu tek başına da (kremasız demek istiyor kendileri) yerim" diyerek yorum getirdi.
No comments:
Post a Comment