Yine yetişememe hali, yine koşturmaca. Okulların açılmasıyla birlikte ilk hafta bu tempoya ayak uydurmaya çalışmakla geçti. Gönülden geçen, pazartesiye beslenme çantasına hazır edilecekti kekler, kurabiyeler. Olmadı! Ancak çarşamba akşamı bir tepsi peynirli poğaça, bir de altta tarifini bulacağınız kek çıktı fırından. İç döküntüleri de bugüne yetişebildi.
Günler defter kitap kaplamakla geçti desem yeridir hani. Üç posta okula gidip gelmenin verdiği bezginliğin dışında tabii.
Küçük molalarımda, öyle çay kahve eşliğinde değil, sırt ağrısı çekerken, blog komşularımı ziyaret edemezken, dilim Mahsuni türküsünü nakarat eylemişken, uğrak yerim Alternatif Anne oldu. Sevgili Açalya sayesinde tanıdım dergiyi. Anneliği yalnızca moda, magazin, makyaj, burç, yemek vs. konularla sınırlamayıp, ekoloji, iş hayatı, hukuk, eğitim, sanat, gezi, kitap gibi hayatın başka alanlarını da kapsayan yazılarıyla okunması, takip edilmesi gereken bir dergi. Belki sizler de destek vermek için bannerine bloglarınızda yer verirsiniz.
Kekte birbirine yakışan kahve ve İrlanda viskisi aromasını bir arada kullandım, hoş kokusuyla severek tüketildi. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı çözünebilir hazır kahve
- 1 tatlı kaşığı İrlanda viskisi aroması
- 1 çay kaşığı şekerli vanilin
- 1,5 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Hazırlama:
Yumurta ve toz şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
Süt ve sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir.
Sonra kakao, aroma, kahve ve vanilin eklenip çırpılır.
En son olarak kabartma tozu ve un elenerek eklenir, güzelce karıştırılır.
Öncden ısıtılmış 200-220 derece fırına verilip altı yedi dakika sonra fırın ısısı 180 dereceye düşürülür.
Kürdan testini geçen kek fırından alınır.
Afiyetle...
No comments:
Post a Comment