MANDALİNA SOSLU KEK VE TAVUK GÖĞSÜ
Selamlar arkadaşlar Yıldız arkadaşımın etkinliği için yaptığım iki tarifle geldim bu gün.İlk tarifim sürekli yaptığım klasikleşen kekim.
Kek hamurunu hazırladım daha sonra tekli silikon kalıplara paylaştırdım ısıtılmış fırında pişirdim.Bu arada arkadaşlar bende iki marka silikon kalıp var ,size tavsiye kesinlikle Flexmat markasıdır.
Soğuyan keklerin boş kısımlarına mandalina sosundan koydum.
Diğer tarifim olan tavuk göğsümü pişirdim,muhallebiyi suyla ıslattığım silikon kalıplara paylaştırdım dolapta soğuttuktan sonra ters çevirip yine boş kısımlara sostan koydum.
MANDALİNA SOSU
1 su bardağı mandalina suyu
1/2 yemek kaşığından fazla nişasta
1 yemek kaşığı şeker
Malzemelerin hepsini karıştırp pişirdim,arada karıştırarak soğuttumki kabuk tutmasın.
Tavuk göğsü tarifi için tık
Kek tarifi için tık
Tariflerim sevgili Yıldıza
hoşçakalın.
No comments:
Post a Comment