Malzemeler:
- 500ml süt
- 1 paket vanilinpuding tozu
- 2 yemek kasigi seker
- 1 kavanoz kiraz
- 250 gr un
- 150 gr margarin
- 70 gr seker
- 1 yumurta
- 2 vanilinseker
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 100 gr iri dövülmüs badem
- 5 yemek kasigi süt
- 1 yemek kasigi margarin (25 gr)
- 70 gr seker
- pudingi üzerindeki tarife göre hazirliyoruz
- kirazlari süzüyoruz
- hamur icin malzemeleri derin bir kaba alip yoguruyoruz
- hamuru buzdolabina dinlenmeye aliyoruz
- margarini eritip, süt, seker ve badem ile karistiriyoruz
- 28 cmlik kek kalibini yagliyoruz
- hamuru kek kalibina yayiyoruz, kenarini 1 cm kadar yukari cekiyoruz
- üzerine kirazlari diziyoruz
- kirazlazin üzerine pudingi yayiyoruz
- badem ve seker karisiminida üzerine yayip, önceden isitilmis firinda 180 derecede 50 dakika pisiriyoruz
Sevim
No comments:
Post a Comment