Saturday, August 31, 2013

Kirazli Kek - Kirschkuchen


kirazli kek kirschkuchen 1

Malzemeler:


  • 500ml süt

  • 1 paket vanilinpuding tozu

  • 2 yemek kasigi seker

  • 1 kavanoz kiraz

Hamuru icin:


  • 250 gr un

  • 150 gr margarin

  • 70 gr seker

  • 1 yumurta

  • 2 vanilinseker

  • 1 tatli kasigi kabartma tozu

üzeri icin:


  • 100 gr iri dövülmüs badem

  • 5 yemek kasigi süt

  • 1 yemek kasigi margarin (25 gr)

  • 70 gr seker

Yapilisi:


  1. pudingi üzerindeki tarife göre hazirliyoruz

  2. kirazlari süzüyoruz

  3. hamur icin malzemeleri derin bir kaba alip yoguruyoruz

  4. hamuru buzdolabina dinlenmeye aliyoruz

  5. margarini eritip, süt, seker ve badem ile karistiriyoruz

  6. 28 cmlik kek kalibini yagliyoruz

  7. hamuru kek kalibina yayiyoruz, kenarini 1 cm kadar yukari cekiyoruz

  8. üzerine kirazlari diziyoruz

  9. kirazlazin üzerine pudingi yayiyoruz

  10. badem ve seker karisiminida üzerine yayip, önceden isitilmis firinda 180 derecede 50 dakika pisiriyoruz

Afiyet olsun

Sevim

No comments:

Post a Comment