Güneşli bir İstanbul gününde ,
minik kızımızı uyutmuşken güzel bir kek tarifi vereyim dedim..
Minik meleğimizin doğumu ile bir süre ara veririm diye düşünmüştüm ama,
Zeynebim maşallah uslu uslu durunca bende tarif vermeden duramadım..
***
Bu sıralar bende bir tatlı yeme isteği doğdu sormayın gitsin.
Hamileyken bu kadar istememiştim doğrusu..
Dolgulu kekimi buradaki kalıpla yaptım...
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao(tepeleme)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Kreması için
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket vanilya
Yarım paket labne peyniri
Üzerine
80 gr bitter çikolata
Hindistan cevizi
Yapılışı
Kekimizi hazırlamak için ;yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında krema kıvamına gelecek şekilde,
mikserle çırpalım..
Sıvı yağı,sütü ve kakaoyu ilave edelim.
Kabartma tozu vanilya ve unu da ilave ederek kek hamurumuzu hazır hale getirelim.
Kalıbımıza dökelim ve 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirelim...
Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım.
Süt ve unumuzu tenceremize alalım ve kaynayana kadar pişirelim. 2-3 dakika kadar kaynadıktan sonra kremayı ocaktan alalım ve labneyi ,şekeri ve vanilyayı ekleyelim
2 dakika kadar mikserleyerek kremamızı soğutalım..
***
Kekimiz pişince 1 saat kadar soğutalım ( kolay kesilmesi için)
Soğuttuğumuz kekimizin üzerinden kapak gibi bir bölümü dağıtmadan çıkaralım..
Kekin iç bölümünden bir tatlı kaşığı ile oyarak çıkaralım..
Kekin oyduğumuz bu bölümüne kremamızı dolduralım.
Elimizdeki kek içini kremamızın üzerine ufalayalım ve hafifçe üzerine bastıralım ve kekin üzerinden çıkardığımız kapağımızı kapatalım...
Bir müddet daha buzdolabında dinlendirirsek lezzet tamamen oturacaktır...
Servis anında çikolatayı benmari şeklinde eritelim ve kek üzerine dökelim.
Hindistan cevizi ile birlikte güzel olacaktır...
...............Afiyet Olsun...............
No comments:
Post a Comment