BALKABAKLI KEK
Malzemeler:
1 yumurta
1 dilim balkabağı
1 su bardağı şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:
Balkabağını rendeleyip bir kenara koyun. Derin bir çırpma kabının içinde yumurtayı ve şekeri çırpın. Yoğurt, sıvı yağ ve rendelediğimiz kabağı ekleyip tekrar çırpın. Karışıma unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip yine çırpın. Karışımı kek tepsinize dökün ve önceden ısıtılmış fırında 175 oC de pişirin. Soğuduğunda dilimleyerek servis yapın.
NOT: Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı kabınıza elekten geçirerek ilave edin. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek tüm kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor.
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment