Selam olsun tüm misafirlerime bu kek görünüşlü poğaçaları Gülo anne de gördüğüm mayalı kekden denediğim zaman şeklinin çok gözel durmasından esinlenip zahmetli olmasını bile umursamadan yapıvermiştim hem görüntüsü çok şıktı soframızda hemde lezzet şahaneydi üşenmeyenler mutlaka denesinler hem bunu hemde Gülo annenin tarifini oda mükemmel bir kek oldu tavsiye ederim
NELERMİ LAZIM???
2,5 bardak süt,(ılık olacak)
1 bardak sıvıyağ,
yarım bardak su,
1 yemek kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı şeker,
2 yemek kaşığı maya,
1 paket kabartma tozu,
6 bardak un(gerekirse ilave edin).
Hamur oldukca yumuşak olmalı
Sonra hamuru örtüp iki katı oluncaya kadar kabarmasını bekleyin ve ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde çay tabağının biraz küçüğü şeklinde açın ortasına peynir koyup kapatın yuvarladıktan sonra da tereyağıyla yağladığınız kalıba dizerek hamuru bitirin (ben yarısına peynir yarısına da gerçek biber salçasıyla ceviz karışımı koydum) siz istediğiniz içi kullanabilirsiniz her şekilde lezizdi ellerime sağlık:)))
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve soğuyunca kahvaltı sofralarında veya 5 çaylarında afiyetle yenir gururla ikram edilir bence üşenmeyin deneyin vaktiniz varsa tabi:D
Buda aynı hamurdan yaptığım içinde bolca tahin ve ceviz olan rulo yapaıp küçük kek kalıbında pişirdiğim çöreğimiz dilim dilim kesip servis ettim dadından yindi bitti:))) üzerine sürdüğüm tahin ve pekmez karışımı sa ayrı bir lezzet kattı bu çöreğin yapımı daha kolay deneyenler memnun kaldıklarını yazarsa çok sevinirim aynen yapılınca memnun kalmamanız imkansız çünki:D
Hepinize mutluluk ve güzelliklerle dolu bir hafta diliyorum
No comments:
Post a Comment