
Ayrıca bu tarifimle Sevgili Derya'nın ev sahipliğini yaptığı P.D.Ç.S. 23 etkinliğine katılıyorum, kendisine davetinden ötürü teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 + 1/4 su bardağı toz şeker
- 2 adet portakal (kabukları rendenin ince yeriyle rendelenmiş, suları sıkılmış)
- 1 çay bardağı portakal suyu( benim az geldi üzerini sütle tamamladım)
- 1 çay bardağı zeytinyağı (yerine sıvıyağ da olur)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata veya 1 paket(80 gr. lık) doğranmış çikolata
- 1 su bardağı kadar taze hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı: Yumurtalar, şeker ve portakal kabuğu rendesi mikserin yüksek ayarında 3-4 dk. köpük köpük olup şeker eriyene kadar çırpılır. Portakal suyu ve zeytinyağı eklenir. 1-2 dk. düşük ayarda karışana kadar çırpılır. Elenerek un ve kabartma tozu eklenir, düşük devirde karıştırılır. Taze hindistan cevizi rendesi eklenir, karıştırılır. Damla çikolatalar unlanarak bir kısmı harca eklenir, karıştırılır. Kek harcının bir kısmını yağlanmış, unlanmış kalıba dökülür. Arasına damla çikolatalar(ben biraz da doğranmış beyaz çikolata ekledim) serpilir. Kalan harç dökülür, üzerine yine kalan çikolatalar serpilir. 170 derecede ısınmış fırında kapağını açmadan 35-40 dk. kadar pişirilir.


No comments:
Post a Comment