Merhabalar,
Bildiğiniz gibi yarın Sevgililer Günü. Kutlayan var kutlamayan var. Bize hergün sevgiler günü diyenler de var :)))) Bu sıralar nette harika bir kek fotoları dolaşıp duruyor. Hal böyle olunca da ben de eşime bugün bu keki yapmaya karar verdim. Yapım aşamaları çok karmaşık gibi gözükse de çok eğlenceli bence... Yapmak isteyenler olursa diye de detaylı fotolarını çektim :)
Bakalım kekimi nasıl bulacaksınız...
Şimdiden herkesin sevgililer gününü kutluyorum...
Hemen tarifime geçiyorum.
Beyaz Kek için gerekli malzemeler:
1 yumurta,
1 su bardağı toz şeker (isteyen pudra şekeri de kullanabilir)
1,5 çay bardağı ılık süt,
125 gr tereyağı (erimiş)
1 çay bardağı yoğurt,
1 pkt Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu,
1 pkt karbonat, (küçük pakette olan)
2,5 su bardağı un,
1 adet portakal yada limon kabuğu rendesi
Kırmızı Kek için gerekli malzeme:
2 yumurta,
2 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvıyağ, (ben yarım kullandım)
1 su bardağı ayran,
2,5 su bardağı un,
1 fiske tuz,
1 pkt Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu,
1 çorba kaşığı sirke,
1 çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası
Detayları fotoğraflamak istedim açıklayıcı olması açısından . . .
Yapılışı:
Öncelikle kırmızı keki yapmakla işe başlayalım. Cam bir kaseye yumurta ve şekeri ekleyip çırpalım. Ardından sıvıyağı, sirkeyi ve ayranı ekleyip tekrar çırpalım. Elediğimiz unu, kabartma tozunu,tuzu ekleyip karıştıralım. En son çok az kırmızı gıda boyasını ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar karıştıralım. Yağlanmış baton kalıbımıza kekimizi dökelim. Önceden ısıtılmış 165'C deki fırında 45-50 dk kadar pişirelim. Kürdan testinden sonra pişmiş ise fırından çıkartalım.
Biraz ılıdıktan sonra kalıptan çıkartalım. Dilimleyip kalp kurabiye kalıbı ile şekiller çıkartalım. Kalanları sakın atmayın. Onları da deepfrezde saklayabilirsiniz. İçine birkaç kuru meyve ve meyve aromasıyla harika truflar yapabilirsiniz :))))
Şimdi sıra beyaz kekte. Onun için ise yine cam bir kasede yumurtayı şekerle çırpalım. Sütü, tereyağını, yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım. Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve karbonatı ilave edip karıştıralım. En son portakal kabuğu rendesini ekleyip şöyle bir karıştıralım. Bu kekin kıvamı biraz katı oluyor telaş etmeyin. Kalıptaki kalplerin üzerine döküldüğünde içlerine sızmaması için bu şekilde koyu kıvamlı hazırlıyoruz.
Ve son olarak baton kalıbımızı yağlayalım. Küçük kalplerimizi baton kalıbın içine resimde de görüldüğü gibi arka arkaya dizelim. Hazırladığımız beyaz kek karışımını dikkatlice kalıba dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 180'C de 20-25 dk kadar pişirelim. Kürdan testinden geçirelim.Pişmiş ise fırından çıkartalım.
Dilimlemek için 2 saat bekleyin. Böylece dilimler daha güzel kesilecektir.
Afiyet Olsun...
No comments:
Post a Comment