ÜZÜMLÜ GÜL KEK |
(Âl-i İmrân, 164)
Bugün sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa sav.'in dünyaya teşrif edip bizleri nurlandırdığı gün,onu dualarla,güzelliklerle anmak nasip olsun inşallah,kandilimiz mübarek ,dualarımız kabul ve makbul olsun..
Bu tarifi taslakta hazır tutuyordum zaten ve bugünün yayını olarak ona karar vermiştim,sonra aklıma kandil olduğu gelince dedim ki acaba ona uygun bir şey mi yayınlasam,sonra tekrar bir şeyler yazmak zor gelince yine bu tarif olsun ne olacak ki dedim,dedim ama aslında hiç alakasız görünen bu kek tamda bugüne uygun gül modelinde idi,güzel bir tesadüftü,herkes bilir ki gül peygamber efendimizin kokusudur ve artık onunla özdeşleşmiştir bizler için,yani benim için kandil simidi yada bir helva tarifinden daha çok uygundu bugüne,bu sebeple değiştirme gereği duymadım.
Üzümlü keki hepimiz bilir ve çoğumuzda yaparız ama tabi tariften tarifede fark var.şimdi size vereceğim üzümlü kek tarifim gerçekten harika bir tarif,yumuşacık mis gibi bir kek çıkıyor ortaya,kardeşime Tekirdağ'a giderken yolluk olarak yapmıştım,hiç kek sevmeyen kardeşim bile arkadaşlarıyla birlikte bir sürü yemeğin içinde ilk bunu hüpletmişler,o kadar güzel yani:)
kendi yaptığınız bir tarifiniz mutlaka vardır ama birde bunu deneyin derim..
Ayrıca hamur harcı hemen hemen aynı olan ''meyve şekerlemeli muffinlerime'' de BURADAN bir göz atmanızı öneririm,o da ayrı bir güzel oluyor..
buyrun tarifime...
ÜZÜMLÜ GÜL KEK |
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5-3 su bardağı un
2 çay bardağı kuru üzüm
HAZIRLANIŞI
öncelikle biz kek hamurumuzu hazırlayana kadar yumuşaması için kuru üzümleri ılık suya atıyoruz ve bekletiyoruz.
ardından yumurtaları ve şekeri köpürene kadar iyice çırpalım,yağını,yoğurdunuda ekleyip biraz daha çırpalım.
elediğimiz un,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip karıştıralım.kuru üzümlerin suyunu iyice sıkıp,biraz un koyduğumuz poşette sallayalım ki dibe çökmesinler,onlarıda ekleyip,yağlanmış ve unlanmış kalıbımıza döktükten sonra önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında biraz pişirip ayarını 170 dereceye düşürelim (tabi bu derece sizin fırınınıza göre değişebilir bunu göz önünde bulunduralım).bu arada kapağını en az 20-25 dakika asla açmıyoruz,hatta mümkünse daha uzun süre açmayalım.
kekimiz kürdan testinden geçene kadar pişiriyoruz..
ÜZÜMLÜ GÜL KEK |
MEVLİT KANDİLİYLE İLGİLİ YAZIMI OKUMAK İÇİN DİĞER BLOĞUMADA BEKLERİM,YAZIMA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ..
''TEKRAR HAYIRLI BEREKETLİ KANDİLLER''
No comments:
Post a Comment