Thursday, August 8, 2013

Zebra kek ve kek püfleri ;)

zebra kek ve kek pufleri 1






Allah Ne Verdiyse





  • ANASAYFA

  • HAKKIMDA

  • ILETISIM

  • Değmesin Yağlı Boya








  • zebra kek ve kek pufleri 2


  • zebra kek ve kek pufleri 3


  • zebra kek ve kek pufleri 4


  • zebra kek ve kek pufleri 5


  • zebra kek ve kek pufleri 6








Zebra kek ve kek püfleri ;)



Gönderen Allah ne verdiyse On 8 Kasım 2012 Perşembe 42 yorum






zebra kek ve kek pufleri 7


es selamü aleyküm dostlar hayilri bir gün dileyerek size dolu dolu bir post getirdim .


alti üstü bir kek tarifi göze görünen .lakin icersine bolca kek yapimdaki püf noktalarini serpistererek verecegim bu tarifi .peki bu püf noktalari tek bu kek icinmi gecerli ? hayir bu tarz keklerde uygulmaniz ve dikkate almanizi gerektiren ince ayarlari verecegim .


bu yola cikis söyle oldu .sevgili 


degmesinyagliboya nin kek isyanina kulak verisimden ciktim yola . dilerim faydali olur 


belki ilerleyen zamanlar da ayri bir post olarak ayirabilirim bu bilgileri .


aklinizdan cikarmanizi istemedigim bir durum var ki deginmeden gecemeyecegim .


ben yemek uzmani degilim bu isin asla ihtisasini yapmadim .lakin icimdeki mutfak aski cok seyi irdelememe


denememe sebeptir  bu bilgilerime ,yanlizca tecrübelerime dayanarak yaziyorum ..


sizlere paylastigim gerek kendi tariflerim, gerekse sevdigim lezzetler defalarca kez denenmeden gelmez karsiniza .


huyum kurusun kraldan daha kralci olmak  ve tam olmali ya olmamali düsüncesi ki, bu düsüncenin ortasi yoktur bende .yaptiklarima yapacaklarimda cogu kez zorlamistir beni  bu huyum .


birde kul hakki vardir dostlar en cok korktugum pesinize takilan dostlariniza zarar vermek .


 bu illa dille olmaz ,bedensel olmaz .


vermis oldugum yanlis bilgi onun onla amel etmesine sebebtir .ister söz olsun ister tarif 


ne büyük sorumluluktur yarabbi ,


esinin alin teri ile kazandiklarini güc sarfedip eve getirdiklerini olmadi deyip cöpe atmasina sebeb olmakta


vebaldir kul hakkidir .yaptiklarimda hep buna dikkate alimisimdir .


sözün özü kimseyi suclamak degil ,biraz daha dikkat özen gerektigini belirtmeye calisiyorum 


burada yanlizca verende  vebal var degil 


dikkatlice okunmamis bire bir uygulanmamissa alan kendini sorgulamali 


bazen zorlar insani yorar .ama vardir bir sebebi denmeli sebesiz onu yapmak yapanin da zoruna gelmizmi ?


velhasil alti üstü bir tarif iste  degilmi !?dostlar 






sözü cok uzatmadan zebra kek ve püf noktalarina gecelim .


malzeme 


4 yumurta 


1 su bardagi toz seker 


1 su bardagi sivi yag 


1 su bardagi süt 


1 pk kabartma tozu 


1 vanilya sekeri 


3 bardak un (sebeplerini aciklayacagim )


2 yemek kasigi kakao 


4 yemek kasigi süt 


yarim cay kasigi karbonat 


yapilis 


öncelikle bir pasta yada kek yapilacaksa tüm malzmelerin tezgaha cikarilmasi taraftariyim .


ay ben bunu unuttum feryadi duymamak icin gereklidir 


olmassa olmaziniz pasta yapimin da terazi olmalidir hele ki benim tarfilerimi yapiyorsaniz mutlaka bir terazi edinin.yoksa yapmayin bu kadar ciddiyim .cünki her evin bardagi kasigi farklidir 


her hamur yada pasta kek fark etmez unu elemeniz sonucu degistirecektir .


pastayi kesitiginiz de yada kekinizi bir noktada toplanmis aciligi bogazininiz da his etmek istemiyorsaniz bu misafiriniz de olabilir unutmayin 


bu aciligin sebebi iyice unla hasir nesir olmamis kabartma tozunun aciligidir .


o sebeble un ve kabartma tozu birlikte elekten gecirilmeli .


pastayi oldugu gibi cöpe atmaniza bir sebebde yumurtanizdir .kekinizin hamurunu suya dönüstüren yada kazik gibi olmasina sebep olan yumurtadir cok zaman .


oda sicakliginda ve büyüklügüne dikkat etmelisiniz.


 yumurta ile ilgili su kadarini yazabilirim iki yumurtada bir yumurta fark edecek kadar kayip yada kazanca sebebtir yumurta. gramajlari farklidir 60 kilo adamla 90 kilo adam aynimidir sizce ? :) 


tüm malzeme oda sicakliginda olmali  firininiz önceden isitilmis yaziyorsa en az 10 dakika önce acmis olmaniz lazim .isinmis bu durum icin gecerlidir ..


bir iki dakika öncesi buna dahil degildir .on dakikada yumurtada piser yagda erir 


kalip 26 cm kelepceli  olmali yaziyorsa öyle olmali yada o ebatta bir tepsi yada kalip kullanilmali 


bu kekin orjinal tarifinde iki bardak un yaziyordu o sekli ile denedim keki malesef sonuc yine hüsran olmustu düsündüm o zaman neden böyle oldu yumurta büyüklügünü hesap edip ikici kez uyguladigimda un mkitarini arttirmam gerektigini fark ettim uygulayincada sonuc yukaridaki resim .


tarifimize gelince öncelikle kalibimiz 26 cm olmali altinayagli kagit sermeniz yada alufolye kaplamaiz gerekiyor 


  sabit olup kaymamali biraz büyük tutup kelepce ile sIkistirabilirsiniz 


zebra kek ve kek pufleri 8


tüm malzemeler tartildi hazirlandi firin isitilmaya alindi 180 derece 


orta katta pisirecegiz altan bir üst kat oluyor 


yumurta, vanliya  seker beraberce cirpalim 



zebra kek ve kek pufleri 9


cirpma sonunda elinizle kontrol etmenizi istiyorum seker erimismi bakalim 


yoksa parmaklariniz arasinda seker turmu atiyor yoksa yumurtamin yumsakligimi var 


erimis olmali hacmi üc kati olmali krem renginde beyaza yakin olmali 



zebra kek ve kek pufleri 10


görüntü böyle iken mikseri kapatiyoruz icersine sütü yagi ayna anda koyuyoruz bir iki kez ceviriyoruz mikserimizi, fazlasi yok mayonez istemiyoruz kek yapiyoruz 



zebra kek ve kek pufleri 11


unu ,kabartma tozunu,karbonati  elemistik ya onu ekledik ve bir kac kez cevirmenizi istiyorum 


unu ekedikten sonra cok cipmaniz yanlizca kekinizi sertlestirir birde elektirik faturasini 


mikseri kapatip cirpma teli ile alt üst edebilirsiniz 



zebra kek ve kek pufleri 12


hamurumuzu iki renk yapacagimiz icin ayirmamiz gerekiyor bir tanesi sade bir tanesi kakaolu olacak 


ayni tarz kablara hamurumuzu ikiye bölelim ben birde tarttim ikiye bölünce 530 gr sade oldu kakao ve sütü ekleyince kakaolu hamurda 530 gr oldu 


iki kasik kakao koyacagimizi düsünerek iki kasik miktari sadeye fazla koydum niye tarttim 


kakaolu hamur bitmis ,elimde sade hamurla  kaliba öylece bakmak istemiyorum 



zebra kek ve kek pufleri 13


simdi kakao ekledikya bir hamurumuza o hamur sertlesti ne yapmak gerek unu cikaramayiz icinden ekledigimiz kakaolu hamura  iki kasik kakaoya 4 kasik süt ekliyoruz 


zebra kek ve kek pufleri 14


kalibimizin ortasinadan baslayarak 2,5 kasik kakolu hamur koyuyoruz


zebra kek ve kek pufleri 15






daha sonra ayni kakaolu hamurun ortaya üstüne 2,5 kasik sade hamurdan koyuyoruz



zebra kek ve kek pufleri 16


elimizdeki hamurlar bitinceye kadar devam ediyoruz 


hamurlar bitince hemen isitilmis firina atiyoruz yaklasik 40-45 dakikada pisiyor 


zebra kek ve kek pufleri 17


bir kürdanla kontrol edelim pismisse kürdan temiz cikacaktir 


kalibimizi bir kac dakika dinlendiriyoruz hic dokunmadan daha sonra hemen resimde görmüs oldugunuz bir telin üzerine aliyoruz sogumaya birakiyoruz kagidi soguyunca cikaracagiz 


zebra kek ve kek pufleri 18


ben üzerine ertilmis cikolata döktüm .arzu ederseniz sizde dökebilirisniz cesidi miktari size kalmis 


cikolata dökerken etrafindan hep dökülürya o isten yüzümüzün akiyla cikabilmek icin  bir ip ucuda vereyim 


hamurunuzun kenarlarina bir parca kagit sokun keki ucundan hafif kaldirip altina koyun her tarfina bu sekil 


koyup cikolatayi dökün üzerine 


zebra kek ve kek pufleri 19


cikolata donunca kagitlari cekin  


zebra kek ve kek pufleri 20


sonuc kenarlar tertemiz olarak bitmis olacak bu islem ;)


güzel degilmi ?? :) 


mümkünse keklerinizi bir gün önceden yapin böylelikle dinlenmis olan pasta yumuta kokmaz kesildiginde dagilmaz va muhakkak agzi kapali muhafaza edin .bu keki önceden yapip cikolata dökmeden dondurucuda saklayabilirsiniz oda isisinda cözüllünce, cikolata ile süsleyip servise sunabilirsiniz acil misafirleriniz icin kurtarici olcaktir .


dilimleyip servise sunabilirsiniz .






zebra kek ve kek pufleri 21


oldumu sevgili boyam :) 


bu arada dostlar sevgili boyam cekilis yapiyor duyarayim hemde taki cekilisi sayfasindan bilgi alabilirsiniz 


zebra kek ve kek pufleri 22






dualariniza talibim dostlar cok cok cokca 








Tweet




Pin It








No comments:

Post a Comment