Sünger gibi ağızda dağılan keki ve üzerindeki çikolata sosu ile harika bir tat. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
4 Yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
50 gr kakao
1 paket vanilya ve kabarta tozu
2 su bardağından 1 parmak eksik un
Sosu:
3 su bardağı sut
3,5 yemek kaşığı un
yarım çay bardağı toz şeker
2 kaşık kakao
50 gr tereyağ
80 gr bitter çikolata
YAPILIŞI:
1) Yumurta ve şekeri 6-7 dakika çırpın. Sırasıyla yağ, süt, kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın.
2) Yağlanmış can fırın kabına döküp 170 derecede pişirin.
3) Pişen keki fırından alıp soğutun.
4) Bu esnada sos için gerekli malzemelerden çikolata haricindekileri derin bir tencereye koyup karıştırın.
5) Piştiğinde içine bitter çikolatayı katıp eritin. ve sosu kekin üzerine dökün her tarafına eşit yayılmasını sağlayın.
6) Oda sıcaklığına geldikten sonra 2-3 saat dolapta dinlendirip servisten önce kakao serperek servis edin.
AFİYET OLSUN..
No comments:
Post a Comment