
Uzun bir süre önce, ev halkı tarafından yenmeyen portakallı - sade keki değerlendirmek için yapılmış bir tarif… Hazır etkinlik konusu minik ikramlıklar iken bu tarifte sevgili Seval’in(Leziz sofralar) hazırladığı etkinliğe gitsin…
Malzemeler:
- 3 kâse kek kırıntısı
- 3 çorba kaşığı çırpılmış kremşanti
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Ceviz (ince çekilmiş)
- Süt
Hazırlanması:
- Süt hariç bütün malzemeleri derin bir kabın içerisinde karıştırın.
- Karışım elinizle yuvarlanabilecek kıvama gelene kadar süt ilave edin.
- Elinizle küçük parçalar alıp yuvarlayın ve servis tabağına alın.
- Üzerine çikolatalı sos dökün.
Sos için:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 40 gr çikolata
- 2–3 yemek kaşığı şeker
- 1–2 yemek kaşığı kakao
Çikolata hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirin. Ocaktan aldınız sosun içine çikolatayı ilave edip karıştırarak eritin. Servis tabağına aldığınız küçük topların üzerine bir kaşık yardımıyla ılık sosu dökün.
Not: 1:sos dökmek istemeyenler Hindistan cevizi, antep fıstığı ya da cevize bulayarak da servis edebilirler.
2:diğer minik ikramlıklar için tıklayın.
Muzlu - büsküvili toplar
Havuçlu - muzlu toplar
Hindistan cevizli - şekerli milföy çubuklar
Lorlu - tuzlu kurabiye
No comments:
Post a Comment