Sunday, November 3, 2013

Kis Hazirliklari-Yeni Tatlar-Okul Hazirligi ve Piyano Kek




Son 10 gun ozeti kisaca boyle :)

kis hazirliklari yeni tatlar okul hazirligi ve piyano kek 1 Her cagrildigimiz piknige gittik :)) kis hazirliklari yeni tatlar okul hazirligi ve piyano kek 2 Turkiye tatilinden donen Ferhan ablamiz gelirken surprizlerle geldi,Anneanne,Babaanne,Hala ve yengeden hediyeler getirmis,herkese cook tesekkur ederiz, cok mutlu olduk :) kis hazirliklari yeni tatlar okul hazirligi ve piyano kek 3 Gecen hafta tarlaya gittik tekrar kisliklar icin,domatesler bol olunca evde yine tarladan topladigimiz semizotu ile salatasini yaptim,bir de Ahrar'a hamileligimde aramin acildigi domates soslu makarna yaptim, ozlemisim tadini. kis hazirliklari yeni tatlar okul hazirligi ve piyano kek 4

Ilk defa kis icin hazirlik yaptim bu sene :) fasulyeleri dondurucuya koydum, domateslerden sos yaptim biberli, arkadasim tursu yapti sagolsun:)) kis hazirliklari yeni tatlar okul hazirligi ve piyano kek 5 Denedigim iki lezzet gecen haftalarda, Ev cin'inden Inegol koftesi ve Okyat usta'dan cokertme kebabi,siddetle tavsiye ediyorum iki tarifide :) kis hazirliklari yeni tatlar okul hazirligi ve piyano kek 6

 Benim okullu ogluslarim :) kis hazirliklari yeni tatlar okul hazirligi ve piyano kek 7 Cocuklar icin denedigim Piyano kek, tarif Rumma'dan,keki hafif yumurtasi az tam benlik :) Tarifi: 3 yumurta 3 kahve fincani seker 3 kahve fincani un 1 kahve fincani su 1 kucuk paket kakao 1 paket kabartma tozu portakal kabugu rendesi (ben ekledim ) 1 tatli kasigi neskafe 1 su bardagi arti 1 su bardaginin ucte biri soguk sut. uzerine krem santi. Yapilisi: Kek malzemeleri karistirilip az yaglanmis firin tepsisinde 10 dakika onceden isitilmis firinda 180 derecede pisirilir ( yarim saatte pisti benim firinda),firindan ciktiktan sonra bir bardak arti bir bardagin ucte biri ile hazirlanmis sutlu nescafe dokulur.Sogumaya birakilir, soguduktan sonra kremsanti surulur uzerine. Aglayan pastaya cok benziyor ama daha hafifi diyelim bu tarif icin :)

No comments:

Post a Comment