Saturday, November 9, 2013

ISLAK KEK



islak kek 1
Blog yazmanın verdiği bir özellik olsa gerek farklı tatlar ,farklı lezzetler arayışına girmek.Bazen ufacık bir malzemenin sırası bile  bu ,tarif o tarif mi ? dedirtebiliyor insana.Demirbaş bir kaç tarifim dışında sürekli değişik tarifler denerim.Sonrada tarif defterime not düşerim bir öğretmen edasıyla :)orta ,iyi,süper diye...Hatta çok çok beğendiysem bir tarifi yanına beş yıldız atarım:)

İşte bu tarifte o beş yıldızlı tariflerden biri:)şimdiye kadar denediğim tüm ıslak keklerin pabucunu dama attırdı desem abartmış olmam:)fotoğraf çekmek için iki dilimi zor kurtardım eşim ve oğlumdan:)))

Artık favori ıslak kekim bu tabi daha iyisini bulana kadar:)

ISLAK KEK

Malzemeleri;


  • 4 yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı süt

  • yarım su bardağı sıvı yağ

  • 2 su bardağı un 

  • 50 gr kakao

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

Sosu;

1 su bardağı süt

yarım su bardağı şeker

yarım su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI;

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpıyoruz.Kalan sıvı malzemeleri süt ve yağı eklendikten sonra un,kakao,kabartma tozu ve vanilya tozunu karışıma ilave ediyoruz.Tüm malzemeleri homojen bir karışım olana kadar çırpıp uygun bir fırın tepsisine hamuru boşaltıyoruz.Hamur çok koyu değil endişe etmeyin.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dkda pişiriyoruz.Kek pişerken sos için gerekli malzemeleri bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtıyoruz.Sosu kaynatmıyoruz.

Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra sosumuzu döküp kekimizi dilimliyoruz.Keki hemen dilimlememizde ki sebep sosun kekle iyice bütünleşmesi.

Not:keki pişirirken borcamın en büyük yuvarlak tepsisini kullandım tam geldi.

Kek yaparken unutmamamız gereken en önemli kural malzemelerin oda sıcaklığında olması yoksa iyi sonuç alamayız.

Afiyet olsun:)



No comments:

Post a Comment