HAYAL KIRAN KEKİM OLDU ÇİKOLATALI KITIR!
Sevgili arkadaşım Halenze'nin verdiği tavsiyeye uyarak; çöken kekimi minik minik parçalara böldüm. Bir yandan da Kayahan şarkısı "Ben Neeerdeee Yanlış yaptımmm"ı mırıldanıyordum.
Neyse her işte bir hayır varmış, şimdi elimde sayısını bilmediğim kadar çok Çikolatalı kıtır kekim var.:)
Daha sonra minik kek parçalarını fırında kıtır kıtır olana kadar pişirdim.Bunun için alüminyum folyo kullandım tepsiye dizmedim.
Kıtır olan parçalarıda,erittiğim çikolataya batırdım. Nefis oldular. :) Teşekkürler Halenze!
Gelecek sefer sade ve kolay bir kek tarifi deneyeceğim ama henüz değil :)
İşte fiyaskonun başlangıcı...
Ne güzel de kabarmaya başlamıştı, ne heveslenmiştim sonunda benim kekim de kabarıyor diye! Hatta neredeyse kabından taşacaktı ama bu sevincim çok kısa sürdü. Neydi işin tekniği...
Biraz internette kek yapımıyla ilgili bilgiler aradım; sorun yağ ve şeker ikilisinin benim kekimde yeteri kadar çok baloncuk çıkaramamış olması, çıkan baloncuklarında kuvvetli olmadığıymış. Ayrıca benim fırının ısısı 175 derecede olmasına rağmen, kullandığım kap borcam olduğu için, bu ısıyı otomatik olarak 10-15 derece düşürüp 165 derecede kekimi pişirmem gerektiğini öğrendim. Bu bilgilere sahip olmadığım için kekim ÇÖKMÜŞŞŞ! :(
No comments:
Post a Comment