Balık sonrası tatlı sever misiniz?
Biz de hep aranır, istenir..
Daha önce burada paylaştığım Cappuccinolu ıslak kek gibi
Yoğun olduğum bir günün ardından ani bir misafir yemeği ve tatlısı yapmam gerekti..
İşte bu ıslak kek o yemeğin tatlısıydı..
Normalde ıslak kek yaparken kek harcından katı malzemeler eklenmeden bir bardak ayrılır..
Sonrasında da ayrılan bu sos pişirdiğimiz kekin üzerine dökülürdü değil mi?
*
Ayrılan bu sos içinde pişmemiş yumurta da olduğu için bir çoğumuz çekinerek yapardık .
Bu ıslak kekte böyle bir durum yok.
Sosunu ayrıca hazırlıyoruz; hem içinde yumurta yok hem de böylece kekimiz daha bir parlak sanki..
Malzemeler
4 yumurta(oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un(elenmiş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao(tepeleme)
Sosu için
4 Yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Kekim pişerken çatlamıştı..
Çatlayan kek iyi olmuş lezzetinden çatlamış derler, bilmem duymuş muydunuz?
Yapılışı
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelip kabarana kadar mikserle çırpalım.
Süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim.
Geride kalan malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edelim.
Yağladığımız kalıbımıza bu harcı dökelim..
Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 30 kadar kekimizi içi pişip kabarana kadar pişirelim.
Kekimiz pişerken üzeri için sosumuzu hazırlayalım..
Tüm sos malzemelerimizi küçük bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtıp karıştıralım..
Kekimiz fırında kabarıp tamamen pişince ilk sıcaklığının çıkması için 5 dakika kadar bekletelim.
Önce dilimleyelim sonrasında da ılıyan sosu yedire yedire,
kekin her yerine gelecek şekilde dökelim.
Kekin üzerini isteğinize bağlı her hangi bir şeyle süsleyebilirsiniz. (Toz fıstık, fındık ya da hindistan cevizi rendesi olabilir.
*Islak keki bir gün önceden yaparsanız sosunu daha iyi çekeceği için tadı daha lezzetli olacaktır..
Kahve ya da çayla tercih edilse de benim tercihim çoğunlukla soğuk sütle tüketmekten yanadır..
No comments:
Post a Comment