Dün akşam eltimler( annesi ve kız kardeşi ile ), eşimin anne&babası ve karşı komşumuz Selim Amca ile Ferhunde Teyze bizdeydi.
Bir gün önceden Mısır Unlu Tuzlu Kek ile Havuç Tatlısı yaptım. Akşam işten gelince de kurtarıcı yemek olarak ilan ettiğim Kısır' ı yaptım. Kısırı sevmeyen yok neyse ki:) Çay eşliğinde hepside çok güzel gittiler. Sanırım biraz aç olmaktan ve hızlıca servis edebilmek için fotoğraflar özenli çekilememiştir:(
İşte size 2 pratik tarif
MISIR UNLU TUZLU KEK
Tarifi çok sevgili Ayfer Teyzemizden alınmıştır. Peynirli mısır kekini ben çok çok beğendim. Bu tarif bundan sonra sık sık yapılacaktır. Kahvaltılar içinde ideal...
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı peynir kırıntıları
- 1 su bardağı beyaz un
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurta ve yoğurdu çırpın, ardından sıvıyağı ve peynir kırıntılarını ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve beyaz unu birlikte ekleyin. En son mısır ununu ekleyin, iyice karıştırın. Kek kıvamından koyuca, mayalı hamur kıvamından bir karışım olacaktır. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede altı ve üstü pişene kadar tutun.
Afiyet Olsun
HAVUÇ TATLISI
Bu tarifi de eltimden almıştım. Evde ceviz olmadığından fındık kullanarak yaptım ve gayet güzel oldu..
Malzemeler:
- 1 kg havuç
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket sade petibör bisküvi (175 gr)
- 1 bardak ceviz yada fındık
- 1 poşet toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Üstünü süslemek için toz antep fıstığı
Yapılışı:
Havuçları soyup rendeleyin yada rondodan geçirin. 2 su bardağı şeker ile pişirin. Havuç sularını salacak ve tekrar çekecektir. Suları çekince ocağın altını kapatıp karışımın soğumasını bekleyin. Bisküvileri un haline gelene kadar rondodan geçirin. Soğuyan havuçlara katıp karıştırın. Fındık yada cevizi ekleyin.
Bu karışımı borcama yayın. Krem şantiyi hazırlayıp üstüne sürün. En üstünü yeşil fıstık ile süsleyin.
Afiyet Olsun..
No comments:
Post a Comment