Tuesday, November 12, 2013

HAVUÇLU KEK YAPMAK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI


havuclu kek yapmak hic bu kadar kolay olmamisti 1

Şu havuç rende işi hep zor gelmiştir. Kaşar rendelemek ile sorunum yok, sorun sert malzemelerin rendelenmesi. Kol kası yaptıran türden malzemeler beni düşündüren.




Bu sebepten şu ürünü görür görmez aşkla bağlandım. 1 hafta geçmeden de siparişi verildi.

havuclu kek yapmak hic bu kadar kolay olmamisti 2

Salata yapmak artık 2 dk.

Havuçlu kek yapmak ise çocuk oyuncağı.

Biz Can ile keki yapıp hamurunu hazırladığımızda daha fırın ısınmamıştı bile. Oysa ki önceden öyle mi olurdu. Fırın ısınır ben kek hamurunu daha hazır hale getiremezdim.




Tarif, ürünle beraber gelen kitapçıktan, birkaç ekleme yapıldı. Kışın ihtiyacımız olan şifalı baharatlardan ekledim.

HAVUÇLU KEK:

Malzemeler:

4 yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

500 gr havuç(rendelenmiş)

100 gr ceviz kırığı

250 gr un

1 paket hamur kabartma tozu

baharat karışım(muskat rendesi, zencefil, tarçın)




Yapılışı:

Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Sırayla, sıvı yağ, havucu, cevizi, baharatları, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Karıştırın. Hamuru kalıplara paylaştırıp 160 derecelik fırında pişirin.










No comments:

Post a Comment