Şu sıralar kahvaltı için her fırsatta yaptığım bu pratik tuzlu keki çay kahve bahane etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili Gülay'a deriyorum. (http://Gülayce-Hobileri.blogspot.com).
Bildiğimiz tuzlu kek tarifi ama pişirme aşamasının kısalığından dolayı favorim oldu.Pırasalı da yaptım ve çocuklarımda keyifle yediler. Denemeyeniz varsa hiç durmayın derim,harika oluyor.
Malzeme listemiz;
2 yumurta
1kahve fincanı süt
1kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
yeteri kadar un,biraz tuz
Peynir,maydonoz,dereotu arzuya göre baharat
Küp küp doğranmış patates(kabak,ıspanak,havuç gibi sebzelerle de süper oluyor)
Çırpılan kekimizi az yağlı tavaya döküyoruz.Hızlı ateşde yaklaşık 10 dakika pişirdikten sonra tencerenin kapağı ile ters çevirip bir yemek kaşığı yağ ilave edip tekrar tencereye yerleştirip,5 dakika kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Biraz dinlenen kekimiz yemeye hazırdır.Afiyet balşeker olsun.
Buda kaşarlı ve dereotlu teflon tencere keki birde böyle deneyin.
Harika birşey oluyor.Sadece kahvaltı için değil ikindi çayları içinde
pek bir pratik oluyor.Resimleri,
No comments:
Post a Comment