Bu keki yaparken hamurun renginden dolayı pembe bir kek olmasını umuyordum ama pişince pembe rengi kayboldu. Tadı güzeldi, pancar tadı hissedilmiyordu. Farklı malzemelerden kek yapmak isteyenlere tavsiye ederim.
Derya arkadaşımızın eşi ciddi bir rahatsızlık geçirmiş; kendisine acil şifalar diliyorum. Umarım eski sağlığına en kısa zamanda kavuşur. Derya'ya kocaman sevgiler, dualarımız onlar ve tüm hastalar için....
Malzemeler :
125 gr. Tuzsuz tereyağı ya da yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı pancar püresi (Pancar haşlanıp, kabukları soyulacak ve robotta püre haline getirilecek)
1 paket vanilya
2 su bardağı kek un (normal un + kabartma tozu)
Yapılışı :
Pudra şekeri ve yumuşak margarin çırpma kabına alınır ve mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar ve pancar püresi eklenip çırpmaya devam edilir. Kek unu eklenip karıştırılır. Margarinle yağlanmış kalıba dökülerek 150-160 derece fırında pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan ters çevrilerek çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment