Thursday, November 28, 2013

İNCİRLİ KEK



incirli kek 1










Herkese huzurlu ve mutlu bir hafta diliyorum...


Bu aralar buraları pek bi boşladım farkındayım ama elimde bitirmem gereken işler vardı.


Onlara yoğunlaştım biraz.


Neyse ki bitti... 


Sahibine gitmek üzere hazır ve nazır bir şekilde bekliyor...






Bu arada geen cuma patacılık kursuna gittim misafir olarak...


Makaron yapımı varmış...


Bende öğreneyim dedim düştüm yollara ama makaron, makarondan başka herşeye benzeyince hayal kırıklığı yaşadım biraz...


Dahası kurs biraz soğuk olduğundan ve ben o gün donduğumdan, makaron sevdam bana, burun tıkanıklığı, boğaz batması, baş zonklaması, sesin gezmeye çıkması ve ter boşalmalarına  mal oldu...


Vel hasıl üç gündür griple boğuşmaktayım :) 


Dün gece uyutmadı da, İnşaAllah bu gece uyuyabilirim...










Gelelim incirli kekime...


Kesinlikle yapmanızı önereceğim güzellikte bir lezzete sahip kendileri...


Yiyenler bir dilim daha, bir dilim daha isteyince, bu dilimi zor kurtardım ellerinden, fotosunu çekip tadına bakmak için... 


Üşenmeyin yapım bak benden demesi...:) 






MALZEMELER:






10 adet kuru incir


2 yumurta 


1,5 bardak şeker


1,5 bardak un 


1,5 bardak kırılmış ceviz


1 çay bardağı süt 


1 pkt. kabartma tozu 






Kreması için:






3 yumurta 


3 kaşık şeker


3 kaşık un 


1 kg. süt


1 pkt. vanilya 


1 poşet çırpılmış kremşanti






YAPILIŞI:






İncirleri suda yumuşatıp, kağıt havluyla fazla sularını alın ve ince ince kıyın.


Yumurtaları şekerle köpürtün.


Diğer malzemeleri ve ince doğranmış incirleri de ilave edip kek kıvamında bir harç yapın.


Harcı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.






Kreması için, krem şanti hariç,  gerekli olan malzemeleri karıştın ve orta ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin. Mikserle çırpıp soğutun.


Krem şantiyi ilave edip çırpmaya devam edin. 


( krema biraz akışkan bir yapıda olacak, merak etmeyin dinlenince sertleşiyor) 


Kremayı kekin üzerine döküp yayın.


Odasıcaklığına gelince biraz buzdolabında dinlendirin.


Dilimleyip servis yapın.


Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment