Tuesday, November 19, 2013

HAVUCLU KEK ile Tariflere Devam



Baslayan yeni hafta ile birlikte, nihayet blogumda da hayat normale döndü... Hepinize güzel ve mutlu bir hafta dilerken tarifime geciyor ve sevgili arkadasim Hümeyra nin düzenledigi 57.Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi`ne gönderiyorum...

havuclu kek ile tariflere devam 1Gereken Malzemeler;



800 gr.Havuc


300 gr. Toz seker


1 su bardagi iri kiyilmis ceviz


3 yumurta


60 gr.eritilip sogutulmus tereyag


1,5 su bardagi un


2 silme tatli kasigi kabartma tozu


1 kahve fincani yogurt (ben kefir kullandim)


1 pk. vanilya



Öncelikle havuclarimizi rendeleyip, toz seker ve bir kahve fincani su ile haslanmaya birakiyoruz... Aynen recel yapar gibi yavas yavas kaynatip, iyice koyulmasini sagliyoruz... Son asamada da icine bir paket vanilya ilave edip, sogumaya birakiyoruz... (Ben yaklasik 1,5 saat cok kisik ateste ara sira karistirarak pisirdim... Ocaktan aldigimda püre görünümündeydi... )





Iyice soguyan havuc püresini karistirma kabina alip, teker teker yumurtalari kiriyor, karistiriyoruz... Sirasiyla yogurdumuzu, tereyagimizi ve kabartma tozu ile birlikte elenmis unumuzu da ekleyip biraz daha karistiriyoruz... Bu kekte öyle cok dikkatli veya yavas karistimaniza gerek yok... Istediginiz gibi davranabilirsiniz ona... Son olarak cevizimizi de katip (isteyen kuru üzüm, kayisi vs. katabilir) 160 dereceye isitilmis firinimiza veriyoruz... Neden mi 160? Cünkü en az 2 saat firinda birakmamiz gerekiyor.... Bu sürenin sonunda kekimizi kalibiyla birlikte sogumaya birakiyoruz... Sakin kabindan hemen cikarmayin, cünkü sicakken kekimiz cok yumusak oluyor, kirilabilir.... Ve Istedigimiz sekilde servis yapip, afiyetle yiyiyoruz. (Isterseniz krema ile de servis yapabilirsiniz...)






Saygi ve sevgilerimle,



havuclu kek ile tariflere devam 2

No comments:

Post a Comment