Wednesday, November 13, 2013

Carte D'or: Limon Aromalı Kek / Bir bardak limonata tadında lezzet!



carte d or limon aromali kek bir bardak limonata tadinda lezzet 1


Bugün sürprizlerle doluydu. Sabah erken saatlerde çocukluk arkadaşımı kahvaltıda ağarlayacaktım. İçimden bildik bir tat denemek geldi. 


Daha öncesinde deneyip sevdiğim limonlu kek karışımından bir paket seçtim. 


Bu sefer bir fark olsun istedim süt + yağ yerine krema kullandım. 


Veeeee ortaya harika tarifsiz bir tat çıktı.


Şiddetle tavsiyemdir! YOK BÖYLE BİR TAT! 


Bir bardak limonata içmiş gibi oluyorsunuz. 


Ferahlatıcı, hafif, tarifsiz bir tat! 


Dilimlemesi kolay, ağza alınan bir lokma toz bulutu misali dağılıp geride limon aromasını bırakıyor bizlere. Bu keki nasıl tarif edeceğimi ben de şaşırdım. 


Yarın 2 kutu daha alacağım. Yapıp annemin iş arkadaşlarına çay saati için götüreceğim. Bu tadı onlar da denemeliymiş:)) 


Bizim evde fenomene dönüştü. 


Krema bir keki bir tarifi nasıl değiştirdi merak mı ediyorsunuz hemen deneyin derim.


carte d or limon aromali kek bir bardak limonata tadinda lezzet 2


Limonlu kek karışımı için gerekli ek malzeme:


carte d or limon aromali kek bir bardak limonata tadinda lezzet 3


Kalıbı yağlamak için margarin, 3 yumurta. 100ml süt ve 100gr yağ ya da 200 gr çiğ krema.


carte d or limon aromali kek bir bardak limonata tadinda lezzet 4


Ben ek malzeme olarak 3 yumurta ve Pınar'ın 200 gr kremasını kullandım.


carte d or limon aromali kek bir bardak limonata tadinda lezzet 5


Önce un karışımımı kaba ekledim üzerine 3 yumurta kırdım ve 200 grlık çiğ kremamı boşaltıp yaklaşık 4 dk çırptım. Yağladığım kalıbıma döktüm. 20 dk önceden ısıtılmış fırında pişirdim. İlk pişip pişmediğine tereddüt etsem de sonuç harikaydı. Karışımdan çıkan pudra şekerini keki kalıba döktükten hemen sonra üzerine sertim böylece pişerken kekimin üzeri şekerli karamelize oldu.


carte d or limon aromali kek bir bardak limonata tadinda lezzet 6


Keki kalıptan çıkarmadan önce korktum. İçi pişti mi ya parçalanırsa falan filan ... Sonra kekim ilk seferde direk kalıptan çıktı. Öyle şekilliydi ki acaba taş gibi mi oldu dedim. Keki dilimlemek için bıçağı batırdığım noktada aniden kesildi hiç dağılmadı yormadı. Denemek için bir parça aldım ve ağızda eridi veeee sonrasında limonata içmiş gibi ağzımda aromasını bıraktı. Bundan sonra tüm kek tariflerim için krema kullanacağım. 


Bu bu nasıl bir lezzet bu ahhh enfesssssss! 


ŞİDDETLE TAVSİYE!


Tarih84


No comments:

Post a Comment