Bu gün doğum günüm. Kendime sevdiklerimle birlikte nice yıllar iyilik , güzellik diliyorum. Birazdan en bitter çikolatalısından, en dark kakaolusundan bir tepsi ıslak kek yapacağım.
Bu tarifi daha önce Lamington kek olarak vermiştim ama pek el oyalayıcı geliyor. Gitgide boşveeer gitsin yaşına mı yanaşıyorum ne, bu aralar sıkıntıya gelemiyorum. Daha pratik şeyler hoşuma gidiyor.
Bir de böyle deneyin derim, bu fotoğraf arşivden ben şimdi üzerini kavrulmuş fındıkla süsleyeceğim.
Kek malzemeleri:
· 3 yumurta
· 1 fincan süt ( ölçüler Türk kahvesi fincanıyla)
· 1fincan zeytinyağı
· 2 fincan un
· 1 fincan mısır unu
· 3 kaşık kakao
· 3 fincan toz şeker
· ½ çay kaşığı tuz
· ½ paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya veya bazen portakal kabuğu şekerlemesi koyuyorum.
· Bolca Hindistan cevizi , yada çekilmiş fındık parçaları
Sos malzemeleri:
· 2 su bardağı süt
· ½ fincan kakao
· 1 paket bitter çikolata
· 1 tatlı kaşığı nescafe
Yapılışı:
· Yumurta ve şekeri iyice çırptım.
· Yağı, sütü ekleyip çırptım.
· Elediğim toz malzemeleri ekleyip çırptım.
· Borcam tepsiyi yağlayıp, hamuru boşalttım. 160 derecede pişirdim.
Kek pişerken sosu pişirdim. Çikolatayı parçaladım, tüm malzemelerle karıştırıp bir taşım kaynattım. Sürekli çırparak soğuttum.
· Fırından çıkan kekin üzerine sosu yedire yedire döktüm. Dilimledim ,Hindistan cevizi serptim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
No comments:
Post a Comment