MALZEMELER
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
20 adet böğürtlen
YAPILIŞI
Yumurta ve şekere iyice çırpın.Sütü,yağı,vanilyayı kakao 'yu ekleyip karıştırın.Bu karışımdan ıslak kekte olduğu gibi 1 su bardağından biraz fazla ayırın.Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.Dikdörtgen bir borcamı yağlayın,Borcama karışımı yayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Ayırdığınız sosun içine 20 adet böğürtleni ilave edip rondodan geçirin. Fırından çıktığında biraz ılıdıktan sonra dilimleyin .Sosu kekin üzerine döküp her dilim üzerine böğürtlen tanesiyle süsleyin.
AFİYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment