Islak Kek Cevizli bir tarif
- 1 su bardak ay cicek yag
- 4yumurta
- 2 su bardak toz seker
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 4 yemek kasik kakao (pasta kakaogsundan )
- 2 su bardak süt
- 3,5 su bardak un
- ceviz dise dokunur sekilde cekilmis
- Şeker,süt,yag,kakao ve vanilyayı mikserle iyice çırpın.
- Bu karisimdan üzerisi icin 1 su bardağını ayırıyoruz.
- Başka bir kapta yumurtaları iyice çırpıp kalan karışıma ilave ediyoruz.
- Kabartma tozu ve unuda icersine katip iyice cirpiyoruz.
- Borcamı yaglayıp unlayin .
- Tepsinin icersine kek hamurunu katip üzerinede cevizinizi hertarafina esit sekilde birakin.
- Önceden isitilmis 175 decede pisiriyoruz.
- Ilik oldugu zaman üzerine ayirdigimiz sosu esit sekilde döküyoruz.
No comments:
Post a Comment