Birçok sitede karşılaştığım ve hep denemek istediğim fincanda kekleri geçen hafta sonu kızımla birlikte yaptık.Gerçekten çok pratik.Elektrik,fırın olmayan yerlerde bile kolaylıkla yapılabilir.Fincan keklerimizi sonra farklı farklı süsledik,hatta Ege'min isteği üzerine birinin üstüne mum koyup bi de üfledik :)
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bütün malzeme çırpılır, 6 nescafe fincanı yağlanır ve hamur onlara paylaştırılır.Fincanların sığacağı büyüklükte bir tencereye fincanlar dizilir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldur.Tencerenin kapağına mutfak bezi koyulur (buhar keklerin üzerine damlamasın diye) kapak kapatılır ve yüksek ateşe koyulur.Kaynama noktasına kadar beklenir ve ocağın altı kısılır.Tencerenin kapağı hiç açılmadan 20 dakika pişirilir ve ocağın altı kapatılır.Kapak hiç açılmadan 15 dakika beklenir.Artık fincanlardan çıkarıp ılık olarak servis edilebilir. Arzuya göre süslenir.
(Ben 1 paket vanilyalı pudingi 3 su bardağı sütle pişirdim.Kekleri ortadan ikiye bölüp aralarına ılık puding sürdüm,bir dilim muz koydum.Üstlerini pudingle kaplayıp 15 dakika kadar buzdolabında beklettim,bu arada krem şantiyi hazırladım keklerin üstünü krem şantiyle kaplayıp süsledik.)
No comments:
Post a Comment