MALZEMELER
- 200 gr tereyağı ( veya margarin)
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 4 yumurta
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 150-160 gr kadar sade çikolata
- 1 vanilya
- Üzerine serpmek için fındık ,fıstık,hindistan cevizi veya file badem
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığında ki tere yağını mikserle krem halini alana kadar çırpılır.
- Pudra şekerini ekleyerek beş dakika daha çırpılır.
- Yumurtalar tek tek kırılıp çırpılarak yedirip tekrar kırılır.
- Un , kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Hamur ikiye ayrılır.
- Yarısına kakao ve nescafe eklenir.( kahve daha bir güzel tat veriyor)
- Ya yaklaşık olarak 18 çarpı 30 cm lik iki ayrı fırın kabına yada kareler daha küçük olsun derseniz benim gibi iki defada pişirilir(.İki ayrı kağıda dökerek kare kabın içine yerleştirilir) ( tabi yağlı kağıtla bir yerde)
- Önceden ısınmış 150 derecelik fırında pişirilir.
- Çikolata benmari usulü eritilir.
- Fırından çıkan kekler kağıttan çıkarılarak uzun uzun dilimlenir.
- Orjinal tarifte bunlar kare kesilip tek tek yapıştırılıyor. Ben daha pratik olsun diye bu şekilde yaptım.
- Erimiş çikolatadan fırçayla kesilen yerlerine sürülerek bir beyaz bir kara yan yana yapıştırılır.
- İkinci katına siyahın üzerine beyaz gelecek şekilde dizilir.
- Kalan çikolata üzerine fırçayla sürülerek fındık ,fıstık,badem veya ne istenirse süslenir.
- Çikolatası donduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Afedersiniz ama bana ait gorsel ve tarifi kes yapistir yapmaya utanmiyormusunuz ? Tarifin bir an once kaldirilmasini istiyorum.
ReplyDeleteAfedersiniz ama bana ait gorsel ve tarifi kes yapistir yapmaya utanmiyormusunuz ? Tarifin bir an once kaldirilmasini istiyorum.
ReplyDelete