Ispanakli pasta, en yesilinden , en dogalindan :) |
Ispanakli Kek/ Pasta ya da Yesil kek yillar once de Lama Mutfak'ta yer almisti. Tekrar hatirlatip, en son ,kolay ve saglikli sekliyle paylasmak istedim. Her yiyenin, yerli/yabanci istedigi bir tarif . Bircok seyde oldugu gibi goz karari yaptigim icin net tarif vermekte zorlaniyorum:) Cimri pandispanyalarda oldugu gibi 1.5 olcu ile hazirlayip 2 kalip kek yapiyorum genelde. Keklerden birisi ince olursa, ortasini kesmeden sadece disini krem santi ile kapliyorum, yani isimi goruyor.
Bu tarifin oncekinden farki ispanagin tamamen cigden, yag icinde blendir'dan gecirilerek kulaniliyor olmasi. Renk super, vitaminler hayatta, haslama, kavurma yok daha ne olsun:))
Ilk gorenin gida boyasi sandigi, "bu dogal renk!" dediginizde Antep fistikli izlenimi uyandiran bu keke ,kremali oldugu icin aslinda pastaya, Amerikali bir arkadasin taktigi isim "Hulk Kek". Kesilikle sebze karsiti oglu (bana cok tanidik geldi!) cok severek yiyormus bu keki, tabi icinde ispanak oldugunu bilmeden :) Hulk Green diye cizgi film karakterinin adini da kullaninca daha cazip olmus tabi :) Kendisiyle tanismak isteyenler, korkmazlarsa asagiya bakabilir:)))
![]() |
Resim, internetten alintidir. Mor sortunuz da cok uyumlu ve $ik olmus Hulk Bey:) |
3 yumurta
1 bardak seker
1 kase ayiklanmis ispanak (az olur, cok olur farketmez diyorum)
3/4 bardak siviyag (daha az olabilir)
2.5 bardak kadar un, kontrollu ekliyorum
1 paket kabartma tozu
Arzu edilirse vanilya
not:blendiri calkalamak icin cok az sut (belki de isin sirri budur, belirtmeden gecmeyeyim ,gizem yok benim tariflerimde :))
Uzeri icin:
1 paket krem santi (Amerika'dakiler icin oneri: Kraft'in extra creamy coolwhip'ini kullaniyorum genelde, katki maddeli ama kolay ve leziz diye tercih ediyorum ama ev yapimi krema da kullanabilirsiniz tabi ki)
Dovulmus antepfistigi, hindistan cevizi, kivi ya da bu sefer yaptigim gibi kekin icinden alinan parcalar
Seker ve yumurta mikserle cirpilir
Blendirda yuksek ayarda(liqudify ayarini kullaniyorum) ispanak vesiviyag homojen,zumrut yesili karisim olana kadar cirpilip seker-yumurta karisimina eklenir.
Misker ile biraz daha cirpilip, un ve kabartma tozu eklenir.
350 Fde pisiriyorum.
Soguduktan sonra ikiye kesilen kekin icine krem santi konur.
Ust parca kapatilip tekrar kremsanti ve istege gore suslenip servis yapilir.
No comments:
Post a Comment