Sunday, December 1, 2013

ZEBRA KEK (Badem Likörlü)



zebra kek badem likorlu 1Ne zamandır badem likörü ile bir kek denemek istiyordum. Mine’nin ve Figen’in hareli kekleri de hep aklımın bir ucunda yapılmayı bekliyordu. Böylelikle zebra (nam-ı diğer hareli) keki badem likörü ile yaparak ikisini bir seferde denenecekler listemden çıkarıp bundan sonra sık sık yapılacaklar listeme aktarmış oldum. Badem likörü kararında kullanıldığında bence keke hoş bir aroma veriyor. Keki likör ile tatlandırma işini sevdim ben. Bir sonraki kek denememde hindistan cevizi likörü ile yapacağım, ondan da ümitliyim.

İkinci zebra kek denememde de badem likörü yerine vanilya koydum ve yarısını kakaolu yapmak yerine kek karışımını 4’e bölerek farklı renkte gıda boyaları ile renklendirdim. Böylelikle dilimlendiğinde içi rengarenk neşeli bir kek olmuş oldu. Küçük çocuklar için çok cazibeli olduğunu söylemeliyim.

Tarif Figen’in tarifinin hemen hemen aynısı sadece malzemeleri kalıbıma göre azalttım ve vanilya yerine badem likörü koydum.

Gerekli Malzemeler:

-3 kahve fincanı tozşeker

-2 yumurta

-1 kahve fincanı sıvıyağ

-2 kahve fincanı soda

-4 kahve fincanı un

-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

-2 yemek kaşığı badem likörü (amaretto)

Şeker ve yumurta iyice çırpılır. Diğer malzemeler eklenir ve karışım eşit biçimde ikiye ayrılır.Yarısına kakao konulup çırpılır. 24 cm.lik yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına önce kakaolu kek hamurundan 1 kepçe cok yavaş, tepsinin tam ortasına gelecek şekilde dökülür. Daha sonra sade hamurdan 1 kepçe dökülür. Kek hamuru bitinceye kadar işleme devam edilir. İlk başta konan hamurlar dışa doğru yayılarak kekin dışındaki desenleri oluşturuyor, yapımı çok eğlenceli. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Afiyet şeker olsun.




No comments:

Post a Comment