- Ana Sayfa
- Ayın Sefi
- Mutfak Akademisi
- One Bite Sweet
skip to main | skip to sidebar
08 Ekim 2006
Muzlu Kek (Banana Bread)
Kategori: Kekler 14 Yorum var
Merhaba
Uzun bir aradan sonra tekrar bloguma geri donmek inanılmaz heyecan verici. Hepinizi gerçekten cok özledim. Bloguma ve mailime gönderdiğiniz güzel mesajlarınız ile beni yalnız bırakmadığınız için çok çok teşekkur ederim. Bu kadar sıcak dostluklar edinmis olmak inanilmaz bir mutluluk. Yaz dönemi boyunca cok iyi dinlendim, hatta mutfağa hiç uğramadım bile desem yeridir :) Anlayacağınız tam bir tatil yaşadım ama çok şükür şimdi çok çok iyiyim.
Mutfağa geri dönüşümden dolayi esim bu konuda bir hayli mutlu :) Özledigi tüm tatlı ve yemekleri sırayla saymaya başladı bile. Işte özlenen ve bizim evde encok sevilen bu guzel kek tarifini sizinle paylasmak istedim. Amerika'ya geldikten sonra tanıştığım bu kek bizim evde cok seviliyor. Bircok farklı tarifi denedikten sonra artık kendi tarifimi oluşturdum. Resmini cok iyi cekemedim ama lezzeti konusunda eğer bu tarz kekleri seviyorsanız rahatlıkla garanti verebilirim ve mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
NOT: Kek de kullanilan muzlarin kararmis ve yumusamis olmalari onemli. Tazeliginiz kaybetmis muzlarinizi buzluga atip bu kek icin rahatlikla kullanabilirsiniz. Buzlukda muzlar iyice karariyor ama kesinlikle bozulmuyor merak etmeyin.
Malzemeler
- 6 yemek kaşığı tuzsuz margarin (85 gr)
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet iyice kararmış muz
- 3 yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı muskat rendesi (nutmeg)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak ceviz
Hazırlanışı
- Fırını 175 derece (350F) ısıtın. Ufak dikdörtgen borcam kalıbı hafif yağlayın ve içine çok az un serpin.
- Cevizleri küçük parçalar haline gelene kadar havanda dövüp hazırlayın.
- Yağ ve şekeri krema haline gelene kadar mixerde çırpın. Tek tek yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
- Muzları iyice ezip karışıma ilave edin. Ardından yoğurdu ekleyin.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tüm baharatları karıştırın ve eleyerek karışıma ilave edin. Ardından cevizleride ekledikten sonra tüm malzemeler ıslanana kadar yavaşça karıştırıp kek kalıbına aktarın.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 55 - 60 dk. pişirin. Ortasına kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin.
* Benim gibi ölçü kabı kullanlara yardımcı olması amacıyla tarifidekilerin karşılığınıda yazıyorum.
Su bardağı = Cup (240ml)
Tatlı kaşığı = Teaspoon
Yemek kaşığı = Tablespoon
Afiyet olsun
Sevgi ve sağlıkla kalın.
No comments:
Post a Comment